загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Куріння погіршує пам’ять

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Результати 20-річного дослідження довели зв’язок між курінням і погіршенням пам’яті в середньому віці.

На жаль, продовжувати спостереження стало дуже складно, оскільки багато випробовуваних не приходять на повторне дослідження або взагалі вмирають від захворювань, пов’язаних з курінням.

Французькі вчені проаналізували дані більше 10 308 чоловік в період з 1985 по 1988 рік. Оцінювалася інтенсивність куріння, а також когнітивні здібності.

Повторне дослідження в 1997—1999 пройшло вже 5 388 чоловік, а останнє дослідження, що почалося в 2005 році, пройшло всього 4 659 чоловік.

Виявилося, що люди, які палили під час початку досліджень, мали набагато вищі шанси померти протягом подальших 17 років, а також частіше відмовлялися проходіть тести на когнітивні здібності (пам’ять, мова, оцінка і тому подібне).

Ті ж курці, хто проходив тест, опинялися в найменш успішній групі (нижні 20%). Люди, що вже кинули палити на початок досліджень, на 30% рідше, ніж курці, показували низькі результати в когнітивних тестах. Також у людей, що кинули палити фіксували, що відмова від сигарет спричинила загальне оздоровлення способу життя: відмова від алкоголю, заняття спортом і тому подібне.

Автори дослідження виділяють чотири основні висновки:

1. Куріння в середньому віці призводить до погіршення пам’яті і чіткості думки.

2. Ті учасники дослідження, що кинули палити показують кращі результати, ніж курці, і чим більше часу прошло з відмови від куріння – тим помітніше різниця.

3. Відмова від куріння в середньому віці як наслідок призводить до загального оздоровлення способу життя.

4. Залежність погіршення пам’яті від куріння може бути недооцінена через те, що за час дослідження багато курців померли або відмовилися проходіть тести.

До списку новин