загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хвороби брудних рук — це серйозно

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Миття рук — не просто звичка , це спосіб уберегтися від багатьох інфекційних хвороб.

У наш час важко знайти людину , яка б не знала , що потрібно дотримуватися правил гігієни: чистити зуби , підтримувати порядок там , де живеш і , звичайно , мити руки. Все це стало для нас звичним , і ми часто навіть не замислюємося про те , що буде , якщо цього не робити. Але звичка мити руки дуже важлива, вона рятує нас від багатьох небезпечних хвороб.

Навіщо мити руки?

Обов’язкове миття рук перед їжею і після відвідування туалету — не просто примха . Це необхідність , покликана захистити наш організм від безлічі хвороботворних мікроорганізмів , які скупчуються на руках.

Руки — наш головний інструмент, який ми постійно застосовуємо в побуті. Ми беремося за найрізноманітніші предмети: дверні ручки , поручні , гроші , комп’ютерну мишу . Але ж всі ці речі зовсім не стерильна , на них знайшли притулок тисячі хвороботворних мікроорганізмів. Торкаючись до цим забрудненим речам , ми переносимо частину мікробів на руки.

Які хвороби можна « зловити» через немиті руки?

 

Дуже багато інфекційні захворювання можна підхопити через немиті руки. Серед них:

  • Холера
  • черевний тиф
  • гепатит А
  • дизентерія
  • грип та інші ГРВІ
  • сальмонельоз
  • хвороби , викликані глистами

Збудники цих та багатьох інших хвороб потрапляють на руки. Потім ми торкаємося руками до обличчя , беремо немитими руками їжу або «тягнемо» немиті руки в рот , і тим самим відкриваємо доступ інфекції в організм.

Звичайно , при міцній , оперативно працюючій , імунній системі подібні проникнення ворожих лазутчиків повинні бути нейтралізовані. Але якщо імунітет ослаблений , то ми ризикуємо «роздобути» одну з хвороб брудних рук.

Кишкові інфекції

Кишкові інфекції дуже часто потрапляють в організм через брудні руки. Їх частота особливо зростає влітку , коли температура повітря сприяє активації хвороботворних мікроорганізмів. Ознаки кишкових інфекцій — нудота , блювота , пронос.

Кишкові інфекції можуть бути різними за агресивності і здатні приводити до небезпечних наслідків : обезводнення , різкого підвищення температури , і можуть навіть становити загрозу життю .

Гострі респіраторні інфекції

У сезон простудних захворювань часте миття рук є одним з головних засобів , щоб не допустити хвороботворні мікроби в організм. Цей метод дієвий і для бактерій , і для вірусів. Регулярне миття рук в кілька разів знижує ймовірність заразитися ГРВІ.

ГРВІ та відомий нам усім представник цього класу хвороб грип особливо небезпечні своїми ускладненнями , серед яких запалення легенів , отит , менінгіт.

Гепатит А

Вірус гепатиту А теж можна підхопити через забруднені руки. Спосіб передачі цього захворювання фекально -оральний. Тобто немиті після туалету руки або забруднена їжа відкривають доступ інфекції в організм. Потім з кров’ю вірус потрапляє в печінку і руйнує її клітини — гепатоцити .

Це серйозне захворювання , яке порушує роботу печінки і вимагає довгого лікування . Гепатит може протікати важко і привести до незворотних порушень в печінці.

Глисти

Погладивши тварину , в якому живуть глисти , а потім забувши помити руки — це дуже частий спосіб потрапляння глистів в організм людини. Найпоширеніші глисти , які потрапляють в нас таким шляхом : гострики й аскариди . Вони здатні доставити нам масу неприємностей у вигляді нудоти , слабкості , головних болів. Личинки можуть потрапити в легені , м’язи , очі і осісти там . Може розвинутися непрохідність кишечника , з’явитися алергія , а також виникнути інші грізні прояви появи в організмі « квартирантів ».

Від усіх цих небезпечних хвороб нас рятує проста процедура — миття рук . Уникнути хвороб брудних рук можна за допомогою застосування універсального засобу — мила. Це дезінфікуючий засіб видаляє до 99 % осівших там вірусів і бактерій.

Коли мити руки?

  • Мийте руки після відвідування туалету .
  • Обов’язково мийте руки перед їжею.
  • Мийте руки, коли приходите з вулиці.

Технологія миття рук

Не варто мити руки неякісно , для галочки , адже таке миття може не принести потрібного ефекту і на руках залишиться занадто багато мікробів. За технологією потрібно кілька разів ретельно намилити руки милом , а потім змити його під проточною теплою водою. Тільки так ми зможемо видалити з рук хвороботворні мікроорганізми.

Психологічні ефекти

Миття рук володіє не тільки « дезінфікуючою дією » , але і допомагає з точки зору психології . Вчені з’ясували , що миття рук допомагає позбутися від неприємних спогадів і може зняти напругу після прийняття серйозного рішення . Цим відкриттям можна користуватися , щоб зняти втому і трохи розслабитися . Правда захоплюватися таким « психологічним » миттям рук напевно все-таки не варто , інакше є ризик перетворитися на параноїка , якому буде необхідно « для заспокоєння » мити руки щогодини.

Мийте руки по мірі необхідності , це допоможе уникнути цілого ряду неприємностей і зберегти здоров’я!

До списку новин