загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені розкривають таємницю оніміння частин тіла

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вчені знають, чому німіють частини нашого тіла. Одні не надають цьому значення . Інших це лякає . А насправді? У яких випадках порушення чутливості - парестезії (або « оніміння » ) - можуть служити приводом для занепокоєння , а в яких - ні ? Спробуємо розібратися.

Слово - нашому експерту , лікаря - ангіневрологу , доктору медичних наук , професору Євгену Широкову , який на наше прохання прокоментував найпоширеніші причини оніміння різних частин тіла. Корінцеві синдроми ( радикуліти , радикулопатії , пов'язані або з запаленням , судинними порушеннями , або з механічним здавленням нервових корінців у сегментах хребта і спинного мозку міжхребцевої грижею ) - найчастіша причина парестезій .

Характер порушень чутливості : пошкодження корінців у шийному відділі зазвичай симетричні (і з лівого, і з правого боку) . При цьому найчастіше німіє не вся кінцівка , а , наприклад , лише два пальці або частина руки. Іноді це не тільки оніміння , але і відчуття печіння , яке посилюється вночі . Для попереково -крижового радикуліту характерна біль по бічній або задній поверхні ноги.

Чи варто тривожитися ? Ніякої загрози для життя такі парестезії не несуть. Що , втім , не означає того , що справу потрібно пускати на самоплив. Якщо кінцівки у вас терпнуть регулярно , та ще додатково до цього ви відчуваєте біль , варто звернутися до невролога , який направить вас на рентгенівське , а при необхідності КТ- дослідження проблемної зони.

Якщо діагноз підтвердиться , на допомогу прийде лікувальна фізкультура , масаж , рефлексо - і фізіотерапія. Завдяки цим методикам можна зняти і відчуття оніміння , і больовий синдром. У деяких випадках ефективною може стати мануальна терапія і остеопатія . Полінейропатії . Найпоширеніша з них - діабетична , коли в результаті обмінних порушень і у зв'язку з довгостроково підвищеним вмістом рівня глюкози в крові пошкоджуються периферичні судини і нерви.

Характер порушень чутливості : завжди симетричний . Найчастіше - на периферії верхніх і нижніх кінцівок , в зоні рукавичок і шкарпеток.Чи варто тривожитися? Оніміння в цьому випадку є тривожним дзвіночком і приводом звернутися до ендокринолога, здати аналіз цукру в крові натщесерце.

До списку новин