загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гармонійний розпорядок дня: найкращі поради

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Велику роль у здоровому способі життя і активного довголіття грає режим здорового способу життя. Всі ми ходимо під сонцем і підкоряємося природним силам. Вони то наповнюють нас енергією, то відбирають її, впливаючи на наш робочий день і життя в цілому... Людина - істота денна, і тому " жайворонки" ведуть більш гармонійний спосіб життя. Вони прокидаються легше, швидше включаються в роботу, більше встигають зробити, реалізуються повніше як протягом дня, так і протягом життя. Крім того, вони більш життєрадісні.

Так який розпорядок дня можна вважати найбільш гармонійним по відношенню до мозку і тілу?

По-перше, прокидатися бажано зі сходом сонця, так як в цей час ( якщо ми не спимо ) воно заряджає нас по максимуму. Це найпотужніший заряд, яким в змозі поділитися з нами природа. Енергетичні напої і кава навіть в підмітки не годяться цій могутності... Потім наші мозок і тіло працюють приблизно за таким графіком:

З 6 до 7 ранку - найкраще працює довготривала пам'ять, вся отримана інформація в цей проміжок засвоюється легко. Вивчайте мову або вивчаєте нові терміни? Прибережіть на цей час.

З 8 до 9 включається логічне мислення, це найбільш вдалий час для будь-якої діяльності, пов'язаної із запам'ятовуванням і аналітикою. Шкода, що цей дорогоцінний час часто йде на дорогу до роботи. Але зате в дорозі можна скорегувати план дій на сьогодні та вибудувати логічний послідовність подій і дій - саме час.

З 9 до 10 - оптимальні години для роботи з інформацією і статистикою. Якщо ви зацікавлені в результаті, залиште ранкові чаї, каву і сигарети на пізніше, і займіться справою з самого ранку.

З 11 до 12 інтелектуальні технології знижується, стало бути, можна переключити увагу на щось легше. Чай, кава, перекури - прийшов ваш час. А також для менш зосереджених справ - дзвінків, пошти, переговорів, соцмереж.

З 11 до 14 - дуже вдалий час для обіду. Коли сонце в зеніті, будь-яка їжа, навіть важка, перетравлюється легко. Саме в цей час їжте те, про що мрієте ночами. Пиріжок з м'ясом, тістечко або шоколад переваряться в цей час швидше всього, залишивши мінімальну кількість калорій. А пропускаючи цей час, ви ризикуєте одужувати швидше від того ж об'єму їжі.

З 13 до 18 - ідеальний час для активної праці, як фізичної, так і розумової. Всі за графіком. Навіть якщо у вас є можливість затримуватися або брати роботу з собою, намагайтеся все закінчити до 18:00. Не тягніть і не відкладайте. Праця в більш пізні години змушує мозок працювати на знос. Перші ознаки - труднощі з засинанням.

З 18 до 21 - гуляйте, проводите час з близькими людьми, займайтеся побутовими справами. Це вже не результативний для роботи час. Максимум півгодини- годину - на завершення механічної роботи, без креативу та особливої напруги.

З 21.00 до 23.00 - найбільш повний відпочинок розуму і нервової системи. Якщо на вечір запланований перегляд фільму - вибирайте фільм легкий і веселий. Кошмари і жахи залиште на вихідні або відпустку. Пожалійте свою нервову систему, їй теж потрібно відпочити...

До 23.00 бажано починати готуватися до сну, в цей час нас буде "лікувати" вже місяць. Якщо ви в 12 тільки ставите питанням " А чи не піти мені поспати ? ", То зберетеся напевно до 1 ночі, пік сонливості може пройти, і спати не буде хотітися ще кілька годин. І вся найпотужніша енергія місяця замість відновлення піде всього лише на те, щоб вам не хотілося спати.

Ясна річ, що складно постійно дотримуватися єдиного графіка. Але якщо зрозуміти основні закономірності, і просто перерозподілити за часом основні види діяльності протягом дня, справлятися з ними буде простіше і легше. А життя стане спокійнішим і гармонійніше...

Не треба доводити зайвим педантизмом режим дня до крайності й абсурду.

Розпорядок дня повинен служити людині, а не навпаки.

До списку новин