загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поради як переконати тих, кому не слід сідати за кермо. Як і коли втрутитися

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автор: Бабара Ханс

Вирішення питання, чи літній людині слід сідати за кермо, є основним джерелом конфліктів у сім'ях, особливо між батьками та дорослими дітьми. Тривога у зв'язку з керуванням автомобілем зростає, коли людина у старшому віці отримує діагноз деменція або хвороба Альцгеймера.

Навряд чи коли-небудь хтось охоче віддасть свої ключі від автомобіля. Водіння є одним з тих елементів у житті літньої людини, який визначає її незалежність. Але дорожньо-транспортні пригоди за участю пристарілих людей є наростаючою причиною травм і смертей. Як правило, ми починаємо помічати ознаки того, що у літніх водіїв з'являються проблеми, коли вони стають боятися їздити вночі або водити автомобіль по шосе та жвавих вулицях.

Якщо вони плутаються в дорожніх знаках, напрямках, світлофорах, - виникає ще більше причин для занепокоєння. Кожну людину похилого віку, однак, слід розглядати як особистість, а не як складову частину певної групи.

Процес старіння приносить з собою фізичні зміни та захворювання, які можуть впливати на здатність керувати, а саме: втрата зору і слуху, зниження розумової гостроти, сповільнений час реагування, сповільнені рефлекси, зниження фізичної сили, ослаблена концентрація і втрата пам'яті. Крім того, взаємодія з ліками може викликати подібні наслідки у літніх, які не мають зазначених проблем зі здоров'ям. Будь-яка з цих змін може обумовлювати здатність керувати автомобілем і/або справитися з керуванням. Деякі люди похилого віку погоджуються з обмеженнями руху, у той час як інші категорично відкидають їх і навіть думати не хочуть про обмеження.

У випадках з деменцією або хворобою Альцгеймера вкрай складно переконати людину в підвищеному ризику і небезпеці, яка виникає під час водіння. Вони не спроможні пам'ятати дорожньо-транспортної пригоди, яка щойно трапилася, або ваших пояснень. Вони не можуть прийняти або зрозуміти, що вони хворі, не кажучи вже про те, що вони не в стані сідати за кермо.

Нікому не хочеться забирати тих ключів від авто. На кому лежить відповідальність? На лікареві, який поставив діагноз деменція? Оскільки лікар проводить з пацієнтом лише короткий час і має справу відразу з кількома проблемами, дуже важко оцінити вплив, який має деменція на водіння транспортним засобом. Або на міліціонерах, які зупиняють літніх водіїв і бачать вочевидь їхнє замішання? А може, на слюсареві з ремонту, який постійно ремонтує відбите бокове дзеркало, або вм'ятини на авто літніх водіїв? Або на банкірові, який часто стає свідком того, як їх автомобілі вдаряються в інші на стоянці? Або на доглядальниках, які бачать багато причин, чому людина не повинна керувати автомобілем? Чи це відповідальність відповідних установ, щоб дати розпорядження для проходження регулярних тестів водіння після досягнення особою певного віку або після певного діагнозу?

А як ви відмовите людину від керування автомобілем? Наскільки вас вистачить з вашим спокійним підходом?

Кроки, які слід зробити:

 

По-перше, якщо ви стурбовані щодо здатності людини керувати автомобілем, то її слід спершу оцінити. Багато лікарів мають спеціальні тести, що визначать гостроту зору, здатність визначити відстань та фізичний час реагування. Якщо людина похилого віку провалила тест, попросіть екзаменатора дати їй що-небудь у письмовій формі, що ви могли б залишити у цієї людини і звернутися до нього при потребі.

Перевірте, щоб переконатися, чи людина має дійсну ліцензію, реєстрацію, страхування і так далі. Дуже часто люди похилого віку не дбають про поновлення своїх документів, що дасть вам нагоду наблизитися до предмета обговорення та відповідних мір.

Слідкуйте за труднощами з керуванням автомобілем. Чи забуває людина, як доїхати до та від знайомих місць? Він або вона їздять з неналежною швидкістю або проявляють ознаки замішання або злості, приймаючи рішення під час керування автомобілем?

Зверніться за допомогою до інших людей. Поговоріть з лікарем і попросіть його або її порадити людині не сідати за кермо. Завжди більш ефективно, коли професійна людина надає поради, ніж у випадках, коли це робить близька людина, особливо, якщо це доросла дитина. Працівник ДАІ, можливо, адвокат, страховий агент чи фармацевт можуть допомогти.

Запропонуйте знайти когось, хто б міг відвозити ваших близьких регулярно у визначений день та час. Завірте, що, нарешті, вони можуть розслабитися в авто і насолоджуватися навколишнім світом. Надайте водієві винятковий доступ до ключів. Натомість знайте: ми мали не одного клієнта, який здогадувався, що він може сконтактуватися з салоном або магазином з проханням вирішити проблему втрати ключа і отримати запасний. Крім того, зменшуйте потребу в подорожах, організовуючи доставку продуктів, медикаментів і їжі та домовтеся про прихід перукаря.

Відключіть автомобіль, вийнявши батарею, ковпак свічок або відєднавши кабель стартера. Також є вимикачі, які можуть бути встановлені механіком. З подібним механізмом автомобіль можна завести лише ввімкнувши перемикач.

Якщо все це виявиться марним - заберіть автомобіль, продайте його чи відвезіть на стоянку. Якщо автомобіль продано, страхові внески зникнуть і зекономлені кошти допоможуть покрити витрати на водія або таксі.

Пам'ятайте, що людина, можливо, розглядатиме все це як напад на її самостійність, мобільність, і, хочете вірте хочете ні , навіть на її життя. Всім зацікавленим слід знати, що таке рішення може бути дуже болючим, ніяковим, спантеличуючим і справи можуть повернутися в погану сторону. Я завжди вважала корисним додати що-небудь у життя людей, коли вони втрачають цей привілей. Зосередьтеся на тому, що вони все ще можуть і люблять робити. Наголошуйте неодноразово, що перед ними все ще дороги відкриті, але зараз комусь іншому потрібно справлятися зі стресом за кермом. Насправді, вони можуть відчути навіть полегшення.

Ще одне зауваження задля обережності: Сімейні відносини можуть стати глибоко напруженими. Деякі члени сім'ї можуть не погоджуватися або відмовлятися від такого рішення. Кожен має зосередитися на ключових питаннях, а саме: автономія особи похилого віку та безпека всіх довкола них. Зазвичай, причиною розбіжностей між членами сім'ї є те, що дехто не отримав можливості оцінити проблему.

Іноді, коли я маю сімейні зустрічі і є важкий член родини, який не погоджується з аргументацією інших, я запрошую його або її бути пасажиром в автомобілі з літньою людиною за кермом. Ще один ефективний спосіб - запитати: "Чи хотіли б ви, щоб ваші діти були пасажирами в автомобілі з літньою людиною за кермом?" Або: "Чи хотіли б ви, щоб ваші близькі їхали на велосипеді спереду або збоку цього автомобіля, або гралися на тротуарі?" Або: "Чи бігали б ви перед або поряд з таким авто?" Відповідь на це питання зазвичай дзвінке "ні".

Безпека всіх учасників руху - ключовий фактор.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин