загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як легко покращити зір

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Наш зір найважливіший засіб спілкування зі світом навколо нас. З п'яти органів чуття, зір є домінуючим і найбільш інформативним для нас. Тим не менш, багатьом людям потрібні окуляри чи контактні лінзи.

Поганий зір обумовлений багатьма факторами, в тому числі і дефіцитом поживних речовин протягом усього життя, починаючи з розвитку дитини в утробі матері. Інші фактори: недотримання зорового режиму, генетичні фактори, також відіграють важливу роль у погіршенні зору.

За деякими даними, нехватка вітаміну А - основна причина погіршення зору. Інші фактори, що впливають на зір:

1. Тривалий перегляд телевізійних програм і робота за комп'ютером.

2. Читання при надмірному або недостатньому освітленні.

3. Генетичні чинники.

4. Алкоголізм впливає на зір у зрілому віці.

5. Погане харчування.

Поганий зір можна поліпшити за допомогою суворої дієти!

1. Дієту, багату вітаміном А, необхідно дотримуватися протягом усього життя. Вона повинна складатися з кольорових овочів і фруктів, таких як банани, папайя, морква, шпинат, брокколі, капуста, гарбуз і манго. Риба, молочні продукти, печінка, яєчний жовток, також допомагають поліпшити зір. Риба містить амінокислоти, які необхідні для здоров'я очей.

2. Риб'ячий жир багатий омега-3 жирними кислотами, які корисні для очей. Спробуйте включити тунець, сардини, макрель і лосось у ваш звичайний раціон.

3. Щодня вживайте невелику кількість родзинок або арахісу.

4. Їжте салат-латук або пийте сік з його листя.

5. Регулярне споживання продуктів, багатих вітаміном С: гуава, аґрус, апельсин, лимон, помідори, допомагає запобігти катаракти та інших захворювань очей у літньому віці.

6. Також рекомендується вживати сухофрукти, горіхи і насіння.

7. Продукти, багаті сіркою - цибуля, часник, каперси, цибуля-шалот допоможуть поліпшити зір.

8. Деякі трави, такі як: петрушка, орегано і куркума, також принесуть користь вашим очам і допоможуть відновити зір.

Зрозуміло, що однією з очевидних причин погіршення зору є тривала робота за комп'ютером (і іншими технологічними засобами). Це один з головних недоліків сучасних технологій. Тому щоб поліпшити зір, перше, що необхідно зробити, це змінити звички, встановити пріоритети і дотримуватися зорового режиму, відповідно віку.

Освітлення при роботі на близькій відстані має бути достатнім і рівномірним. У темний час доби використовувати два джерела світла: загальний і який освітлює робочу поверхню (для правшів —ліворуч, для лівшів —праворуч). Потужність лампи рекомендується в межах від 60 до 80 ват. У сонячні дні надлишок сонячних променів створює на робочому місці сонячні відблиски, сліпить очі і цим заважає працювати. Для захисту від прямих сонячних променів можна користуватися легкими світлими шторами або жалюзі. Відстань між очима і робочою поверхнею повинно бути 30-35 см. Бажано не працювати на близькій відстані перед сном або при сильній втомі, так само не варто цього робити відразу після сну (необхідно почекати хоча б 1 годину).

Окуляри та контактні лінзи є найпопулярнішим рішенням для тих, хто хоче поліпшити зір. Але, в той же час, існує безліч вправ для очей, а також спеціальне апаратне лікування для дітей, яке допомагає поліпшити і відновити зір.

Ми повинні розуміти, що бувають ситуації, коли окуляри й контактні лінзи є обов'язковими. Існують хвороби очей, при яких окуляри просто необхідні, але є деякі проблеми, з якими можна боротися природними засобами.

На сьогоднішній день є безліч видів спеціальних гімнастик для очей. Приклад однієї з них:

1. Швидко моргайте протягом 1-2 хвилин, не напружуючи повіки.

2. Міцно примружтесь на 3-5 секунд, а потім відкрийте очі на 3-5 секунд. Повторіть 7 разів.

3. Стоячи біля вікна, спочатку зосередьтеся на предметі, що знаходиться близько від очей (це може бути мітка на склі), а потім переведіть погляд на віддалений об'єкт. Повторіть 10 разів.

4. Трьома пальцями кожної руки легко натисніть на верхню повік. Через 1-2 секунди зніміть пальці з повік. Повторіть 3 рази.

5. Переміщайте погляд у різних напрямках (по колу в одну і в іншу сторону, вісімкою і т.д.)

Вправи знімають втому, полегшують зорову роботу на близькій відстані, покращують кровообіг, зміцнюють м'язи очей. Після виконання кожної вправи закрийте очі і дайте їм відпочити протягом хвилини. Виконувати вправи для очей рекомендується не менше двох разів на день.

Також існують інші рекомендації для поліпшення зору:

1. Часте моргання

Моргання є природним способом збереження зору. Воно очищає і змащує очі. Зазвичай ми моргаємо від 10 до 12 разів на хвилину, або раз в 5 секунд. Але люди, незрячі ясно, прагнуть зафіксувати і несвідомо тримати очі відкритими, в результаті чого виникає відчуття сухості, втоми очей. Свідомо змушуйте себе моргати кожні 3-5 секунд. Чим більше ви моргаєте, тим краще для ваших очей.

2. Використовуйте свій периферійний зір

Ваші очі здатні на більше, ніж ви думаєте. Під час фокусування зору на об'єкті, зображення також формуються через ваше периферійний зір (справа і зліва, і спереду і ззаду об'єкта, на який ви дивитеся).

На жаль, люди з проблемами зору привчили свій мозок зосереджуватися інтенсивно тільки на одному об'єкті, таким чином, блокуючи свій периферійний зір. Це посилює втому і створює стресову концентрацію. Всякий раз, коли ви дивитеся на щось, намагайтеся використовувати периферійний зір.

3. Намагайтеся більше рухати очима і змінювати точку фіксації зору

Як правило, очі рухаються плавно від 50 до 60 разів на секунду, постійно змінюючи точки спостереження. Цей тонкий рух, що має важливе значення для доброго зору, може зняти напругу. Це допомагає очам розслабитися. Незалежно від того, на що ви дивитеся, намагайтеся, завжди змінювати точку фокусування і тримати очі в русі.

4. Уникайте «мріяти з відкритими очима»

Цей термін використовується для позначення психічної діяльності (уяви) людини, коли у нього відкриті очі. Якщо ви закриєте очі і уявите собі далекий краєвид, ваші очі будуть реагувати на цей пейзаж, ніби ви дійсно його бачите. Наприклад, якщо ви їдете за кермом і починаєте представляти інші речі, очі опиняються перед дилемою: куди дивитися? З одного боку очі і мозок намагаються сконцентруватися на дорозі, з іншого боку —на зображенні, яке ви намагаєтеся уявити. Через це виникає зорова напруга і сигнали, які отримує ваш мозок —змішуються.

Дослідження, проведені в США, Австралії та Азії, доводять, що якщо людина проводить кілька годин на день на свіжому повітрі, то ризик погіршення зору (виникнення короткозорості) знижується до 20% (2 з 10).

Але, навіть дотримуючись всіх цих рекомендацій, немає ніякої гарантії, що зір не буде погіршуватися. Адже якби ці методики діяли на 100%, то в нашому світі не було б людей з поганим зором. Тому помітивши погіршення зору, обов'язково пройдіть офтальмологічне обстеження в клініці зору. Чим раніше ви звернетеся, тим більша ймовірність повністю зберегти зір з мінімальним курсом лікування очей.

До списку новин