загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обережно: новорічні прикраси!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Яскраві вітрини крамниць, прикрашені гірляндами, іграшками і написами про неймовірні новорічні знижки, приваблюють відвідувачів витратити якомога більше грошей. Усі обов'язково купують щось із новорічних товарів: ялинкові прикраси, новорічне вбрання для малечі тощо. Це час, коли навіть дорослі починають вірити у казку. Але, щоб ця казка не перетворилася на жах та не вклала вас у лікарняне ліжко, пропонуємо кілька корисних порад.

В Україні основним постачальником новорічних прикрас є Китай, який часто імпортує неякісний товар. Іграшки українських виробників наразі становлять менш ніж десяту частину від загальної кількості. Тож, обираючи святкову продукцію, будьте обережні. Існує низка вимог та ознак, за якими можна виявити неякісний товар не в лабораторних умовах, а так би мовити на око.

Якщо етикетка на упаковці надрукована лише іноземною мовою (а має бути переклад українською) або немає маркування й застереження щодо використання, краще відмовтеся від цієї покупки. М'які іграшки для дітей, які іноді використовують як новорічні сувеніри, повинні мати міцні шви. Оскільки для набивки іграшок зазвичай використовують маленькі жорсткі гранули, то дитина, граючись, може легко їх проковтнути. Особливу увагу треба звертати на обробку країв ялинкових іграшок — місця обрізання скла мають бути гладенькими та рівними.

Штучна ялинка також може нашкодити. У якісного деревця хвоя тримається міцно, а матеріал, із якого вона виготовлена, не має різкого запаху. Карнавальні костюми та маски мають відповідати всім вимогам з пошиття звичайного одягу: мінімум синтетики, міцність фурнітури та надійність швів. У виборі новорічних масок варто звертати увагу на розріз для очей та рота. Часто вони замалі, що ускладнює дихання людини.

Головною ознакою якості та безпеки електричних ялинкових гірлянд вважається міцність ізоляції.

Коли купуєте піротехнічні вироби, звертайте увагу на термін придатності товару та його гарантійний талон.

Візьміть на замітку й пораду, як убезпечити братів наших менших. Чим саме котам смакує ялинковий дощик, достеменно невідомо. Але, як не дивно, пожувати цю прикрасу вони полюбляють майже всі, що призводить до дуже негативних наслідків, іноді навіть до загибелі тварини.

Міла Погуляй

До списку новин