загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зміцнити здоров’я взимку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Щороку з приходом холодів у більшості людей знижується імунітет. Невже запобігти погіршенню здоров’я ніяк не можна?

Зимою організму не вистачає вітамінів , сонячного світла , рухової активності. Це робить нас вразливими перед різними захворюваннями. Але не варто сприймати зиму як вирок для здоров’я. Можливо , досить просто підкоригувати свій спосіб життя , щоб допомогти своєму організму дати відсіч « зимовим» хворобам і , в цілому , зміцнити своє здоров’я. Програма оздоровлення включає кілька важливих етапів.

Правильне зимове харчування

 

Нехай кожен день на вашому столі будуть сезонні овочі , фрукти і ягоди. Стануть в нагоді і домашні вітамінні заготовки.

Свіжі і приготовані овочі містять вітаміни і рослинну клітковину , яка сприяє виведенню токсинів. До сезонних овочів гарбузів , моркви, буряків , редьки , капусти , цибулі, часнику варто додавати і парникові овочі та зелень , хоча вони і поступаються грунтовим за змістом корисних речовин. Їжте яблука , груші , а також привізні фрукти. Особливо корисні ківі , цитрусові , гранат і авокадо.

Хороше джерело зимових вітамінів — журавлина. Вона багата вітаміном С і вітаміном РР , який сприяє засвоєнню аскорбінової кислоти , має антиоксидантні властивості.

Що стосується заморожених фруктів і ягід , то в процесі заморозки в них залишається близько 90 % вітамінів . Але вживати і готувати з них страви потрібно відразу після розморожування.

Суха або заморожена зелень , заготовлена з осені , так само корисна , як і свіжа. До речі , зелень і зелену цибулю можна вирощувати в домашніх умовах ( на підвіконні ) .

Їжте квашену капусту. Це багате джерело вітамінів С, К , групи В , мікро-і макроелементів .

У зимовий сезон забезпечте свій раціон білком. Їжте рибу , курячі яйця , яловичину, м’ясо птиці , молочні продукти , квасолю.

Бажано зменшити вживання солодощів , бо цукор знижує здатність клітин імунітету протистояти шкідливим патогенам .

Взимку не варто сідати на дієту : організму потрібна достатня кількість енергії.

Відпочинок

 

Повноцінний сон є необхідним складовим міцного здоров’я , особливо в холодну пору року. Намагайтеся лягати спати трохи раніше, ніж в інші пори року. При можливості , використовуйте можливість подрімати вдень .

Не ігноруйте сигнали свого організму про втому . Навчіться відчувати , коли пора зупинитися і відновити сили. У цьому допоможуть зміна виду діяльності , прогулянка , заняття улюбленою справою.

Фізична активність

 

Взимку немає можливості довго гуляти або здійснювати пробіжки на вулиці. Але це не привід відмовлятися від фізичних вправ. Не забувайте робити зарядку , розминку протягом дня або займіться зимовими видами спорту.

Однак не відмовляйтеся від ходьби і прогулянок на свіжому повітрі. Найкраще здійснювати піші прогулянки на природі за межами міста. Дозвольте своєму організму насититися киснем і живильними ефірами .

Щоб зміцнити здоров’я , взимку можна освоїти правила загартовування.

« Налаштуйте » атмосферу в приміщенні

 

Перебуваючи у приміщенні , також не забувайте дихати свіжим повітрям. Влаштовуйте короткі протяги по кілька разів на день , щоб замінити важкий запах в приміщенні свіжим. Нетривалі періодичні провітрювання ефективніші , ніж постійно прочинені стулки вікон.

Поставте в приміщенні корисні кімнатні рослини , які допоможуть зволожити і очистити повітря . До таких рослин відносяться фікус , плющ , тещин язик , хлорофітум , золотий лотос та інші. Головне , щоб не було алергії на ці рослини.

На здоров’я , поведінку і настрій людини впливають аромати. Позитивну дію на імунітет надають ефірні масла коріандру , лаванди , троянди , шавлії і багатьох інших.

Душевна гармонія

 

Не секрет , що фізичне здоров’я людини тісно пов’язане з його психологічним станом. Напруга і негативні емоції віднімають у організму сили , а відчуття радості , навпаки , « окрилює ».

Стреси негативно відбиваються на стані імунітету. Гарний настрій допомагає зберегти здоров’я в зимову пору року. Намагайтеся частіше посміхатися , споглядайте прекрасне , займайтеся творчістю , спілкуйтеся з природою і тваринами.

Допоможуть підтримати здоров’я взимку та аптечні вітамінні комплекси. Але не варто призначати собі вітаміни самостійно , адже як будь-які інші фармакологічні засоби , вони мають свої показання та протипоказання. Тому перед тим , як відправитися в аптеку , порадьтеся з лікарем. Тим більше , не варто займатися профілактикою і самолікуванням препаратами — імуномодуляторами , включаючи рослинні . По-перше , перш ніж їх приймати , потрібно знати , які проблеми є у вашому організмі. По-друге , самолікування імуномодуляторами загрожує тим , що організм « розучиться » природним чином протистояти хворобам . А по-третє , гіперактивна імунна система так само потенційно небезпечна, як і слабкий імунітет.

Для профілактики інфекційних хвороб дотримуйтесь правил гігієни , регулярно мийте руки з милом , стежте за станом шкіри, яка є першим барєром на шляху потрапляння небезпечних субстанцій мікробного та немікробного походження.

До списку новин