загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Рецепти у новому році будуть виписувати по-новому — МОЗ

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У 2014 році лікарі виписуватимуть рецепти із зазначенням лише діючої речовини лікарського препарату.

Про це повідомила директор Департаменту з питань якості медичної та фармацевтичної допомоги Міністерства охорони здоров’я України Тетяна Донченко на прес-конференції.

«Раніше у рецептах, які виписує лікар, зазначалася торгова назва. На сьогодні в рецептах мають зазначатися міжнародна непатентована назва даного лікарського засобу із зазначенням форми випуску, кратності застосування», — сказала Донченко.

Вона пояснила, що дану норму введено з тією метою, аби лікар чи представники фармацевтичного бізнесу були позбавлені можливості приховано рекламувати певні торговельні назви лікарських засобів.

«Ми є всі свідками, коли прихована реклама застосовувалася у вигляді візитів представників торгових компаній до лікаря й обирання лікарем препаратів певної торгової марки. Таку можливість ми мінімізували», — наголосила Донченко.

На її переконання, практика виписування рецептів за міжнародними непатентованими нормами «піде лише на користь пацієнтам» і жодним чином не позначиться на якості медичного обслуговування пацієнта, натомість лікарі мають детально вивчити міжнародні непатентовані назви.

«Лікар має написати у рецепті назву діючої речовини (латиною), написати, як приймати ліки (ампула чи таблетка) і кратність прийому. Пацієнт з цим рецептом, без жодних додаткових етапів, іде в аптечний заклад, де провізор в умовах аптечного закладу має, згідно із законом, повідомити пацієнта про наявність повного асортименту лікарських засобів, їхніх торгових назв із цією діючою речовиною. Пацієнт має обирати», — сказала Донченко.

Наказ набув чинності 31 грудня 2013 року.

До списку новин