загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Святкуймо Водохрещення, відпочиваючи безпечно!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

19 січня – Водохрещення. Під час його святкування на водоймах збирається велика кількість людей, а крига може не набрати достатньої міцності у зв’язку з перепадами температури. Тому заступник начальника Управління ДСНС у Житомирській області Олег Держанівський звертається до усіх громадян із проханням бути уважними та вкрай обережними, перебуваючи на водоймах та поблизу них.

Цього року через необережність під час вилову риби в р. Случ загинув шістдесятирічний мешканець с. Стрижівка Любарського району. Крім того, ледь не закінчилася трагічно риболовля для ще одного чоловіка поблизу Малинського водосховища. Однак завдяки своєчасному повідомленню про подію за номером «101» та злагодженим діям рятувальників, рибалку вдалося оперативно дістати з водойми і доправити до лікарні.

Тож будьте вкрай обережними біля водойм та купаючись на Водохрещення! У жодному разі не занурюйтесь у воду в стані алкогольного сп`яніння! Окреме прохання до батьків: не відпускати своїх дітей гратися на замерзлих водоймах чи кататися поблизу них на санчатах, ковзанах або спускатися зі схилів! Кататися на ковзанах можна лише у перевірених та відповідно обладнаних місцях.

У жодному разі не виходьте на тонкий лід. Перш ніж ступити на нього, переконайтесь, що він міцний. Але категорично забороняється робити це ударами ніг! Місця, де лід неміцний, видно здалеку: ці ділянки темніші. Зазвичай тонким лід буває поблизу берегів, кущів, у гирлах стічних вод і місць, де б’ють джерела. Тонкий він і там, де б’ють ключі, де швидка течія або струмок впадає в річку. Під час руху по замерзлій водоймі варто обходити небезпечні місця та ділянки, вкриті товстим шаром снігу. Якщо ви опинились на кризі, що недостатньо міцна, припиніть рух і повертайтесь своїми слідами, не відриваючи ніг від поверхні льоду.

Безпечним вважається: для одного пішохода – лід зеленуватого відтінку, товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки – не менше 10 – 12 см (масове катання – 25 см). Масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше 15 см.

Також закликаємо громадян бути обережними під час морозів і берегти себе від переохолодження. Найголовніше – не вживати алкогольних напоїв, алкогольне сп’яніння сприяє високій втраті тепла, і в той же час викликає ілюзію тепла. Додатковим негативним фактором є неможливість сконцентруватися на перших ознаках обмороження. Одягайтеся так, щоб між шарами одягу залишався прошарок повітря, який утримує тепло. А людям похилого віку у період морозів краще утриматися від тривалого перебування на вулиці.

Цінуйте своє здоров`я та життя, відпочиваючи безпечно!

До списку новин