загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як захиститися від повторного інсульту?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Повторний інсульт трапляється часто, а все через те, що людина просто забуває про профілактику. Насправді, запобігти повторному інсульту легше, ніж першому, головне пам'ятати наступні правила.

Контроль тиску. Підвищений тиск - це найчастіша причина інсульту. Не обов'язково бути гіпертоніком, навіть незначні коливання можуть спровокувати інсульт. По-перше, купіть собі тонометр, щоб він завжди був під рукою. По-друге, проконсультуйтеся з лікарем з приводу препаратів, що знижують артеріальний тиск. Крім того, не забувайте про здоровий спосіб життя і правильне харчування, які відіграють значну роль у нашому житті.

Здоров'я судин. Розрив аневризми мозкової посудини є також поширеною причиною інсульту. Саме тому слід уважно стежити за здоров'ям судин, а також зробити ангіографічне дослідження, тобто діагностику судинних захворювань. Крім того, на інсульт впливає атеросклероз. Щоб йому запобігти, потрібно більше уваги приділяти раціону харчування і способу життя. Дізнатися про стан судин і серця можна за допомогою апарату ендопат.

Робота та відпочинок. Хоч робота і в радість, її повинно бути в міру. Число інсультів збільшується з приходом весни і початком дачних робіт. Багато, вирвавшись на свободу, забувають про своє здоров'я. Нерідко швидка допомога привозить хворого з присадибної ділянки. Добре, якщо в момент інсульту виявиться поруч хтось, хто зможе надати першу допомогу і викликати лікаря.

Варто пам'ятати про те, що ризик повторного інсульту великий в перший рік після хвороби. Другий інсульт у 70% випадків призводить до смерті, тому потрібно дотримуватися всіх необхідних заходів щодо запобігання повторного інсульту. Для профілактики приймаємо призначені лікарем ліки, стежимо за раціоном харчування, фізичними вправами, достатнім відпочинком. Не забуваємо регулярно відвідувати свого лікаря і робити обстеження серцево-судинної системи на виявлення тромбів, аневризм та інших порушень.

До списку новин