загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гей, сонні очі: Що робити з опухлими очима і темними колами?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви піднімаєтеся з ліжка і крокуєте до ванни, вдивляєтеся в дзеркало туманним ранішнім поглядом та бачите важкі  мішки, товсті подушки, що висять під очима. Гадаєте все ще спите і бачите страшні сни? Чи у вас насправді опухли очі? Обвисла шкіра під очима, темні кола і опухлі мішки надають вам втомленого вигляду, ніби ви не спали цілу ніч або ув'язалися у бійку в барі. Однак вони з'являються не лише  вранці і не завжди означають, що ви страждаєте від безсоння або полюбляєте кулачні бої.

Візьміть і проведіть обережно пальцем по шкірі під очима. Зверніть увагу на те, яка вона ніжна. Справа у тому, що у нас під шкірою знаходиться шар жиру, а під шкірою навколо очей шар особливо тонкий, власне тому наші очі можуть легко рухатися довкола. Оскільки шкіра дуже тонка, то легко помітити будь-які набряки або зміни кольору, які з'являються довкола ока.

Так що, перш ніж ви розпочнете шукати ваші величезні сонцезахисні окуляри, подумайте про можливі причини і шляхи вирішення вашого набряклого, напівсонного вигляду.

Причина: спадковість

Можете називати це вашим сімейним багажем. Ви матимете схильність до набряку очей, якщо ваша мати або батько також їх мали. Якщо ваші очі глибоко посаджені або якщо ваша шкіра від народження бліда чи тонка, вам також властива присутність тіней під очима. 

Рішення: Звісно, ви не можете змінити свій генетичний вигляд. Ви могли б, однак, спробувати приховати темні кола з допомогою макіяжу. Спробуйте освітлюючий тональний крем з тоном настільки близьким до кольору вашої нормальної шкіри, наскільки це можливо. Іноді мішкувата, відвисла шкіра під і навколо очей впливає на зір людини, і в цьому випадку може бути корисним втручання косметичної хірургії задля підйому повік.

Причина: затримка рідини

Гормональні зміни у період вагітності або під час місячних можуть сприяти надуванню шкіри під очима. Організм деяких людей утримує в собі воду після прийому занадто солоної їжі або під час спекотної погоди. 

Рішення: Вживайте багато води і скоротіть вжиток солі.

Причина: звички сну

Рідина може набиратися в тканинах навколо очей коли ви спите вночі і, здається, це трапляється частіше, якщо ви спите на животі або на спині без подушки.  Рішення: Ранкових набряків можна уникнути, зробивши кілька змін у ваших звичках стосовно сну. Спіть на спині та використовуйте подушки, щоб трішки підняти вашу голову, аби рідина не набиралась довкола очей.

Причина: алергія

Скажімо алерген поширюється через повітря, подібно тому як це роблять частинки волосся домашніх тварин або  квітковий пилок. Ваші делікатні очі  реагують на подразник набрякаючи. І коли холод чи алергія викликають заблокування носової порожнини, судини, які пов'язують ваші очі з вашим носом, розширюються і стають темнішими, надаючи деяким людям вигляду як у єнота. 

Рішення: Уникайте відомих вам алергенів і занотовуйте будь-які нові  екологічні фактори, що викликають набряки. Існують також деякі протинабрякові засоби для носа, які ви можете спробувати - порадьтеся з вашим фармацевтом чи лікарем перед тим як використовувати їх.

Причина: плач

Коли емоції переповнюють нас, слізна залоза - завод ваших сліз і крихітні протоки, які осушують ваші сльози, переповнюються теж. І тертя очей, яке ми схильні робити, коли плачемо, не допомагає нам зменшити набряк.

Рішення: Сльози - це здоровий спосіб виразити переважну кількість емоцій, тому не потрібно їх придушувати через косметичні причини. Ви можете зменшити силу набряку, тримаючи ваші пальці подалі від очей якомога частіше. Після того, як ви повернули самовладання, покладіть компрес з прохолодною водою на очі. Будь-що прохолодне та вологе допоможе зменшити набряк, щось на кшталт шматочка яблука або огірка або охолоджений пакетик з чаєм.

Причина: інфекція

Очна інфекція, така як ячмінь, може викликати набряк та припухлість сальних залоз у ваших повіках.

Рішення: Накладання теплого компресу 3-4 рази на день протягом 10 хвилин  допоможе прорвати ячмінь. Ви також можете спробувати антибіотики, які продаються без припису лікаря у аптеках. Якщо інфекція не проходить, ваш зір змінюється або у вас з'явилися інші проблеми - зверніться до лікаря.

А як щодо легендарного лікувального крему від геморою? У той час як протизапальні складові крему можуть допомогти тимчасово зменшити набряки, все ж алергічні реакції і чутливість до інгредієнтів трапляються доволі часто. Тому залиште цю бабусину байку на полиці! Замість цього, придбайте протизапальні креми, розроблені спеціально для ніжної і, зазвичай, чутливої шкіри навколо очей.

У переважній більшості випадків опухлі очі або темні кола є тимчасовою косметичною незручністю. Зверніться до лікаря, якщо набряк не спадає, оскільки це може сигналізувати про приховані проблеми, такі як побічні ефекти ліків або проблеми з нирками або щитовидною залозою.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин