загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Моржі» облюбували Басівкутське озеро

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У Рівному офіційно налічується 334 любителі зимового плавання, об’єднаних товариством «Оствіца», з них — 33 жінки. Вони щодня насолоджуються плаванням у Басівкутському озері.

У кожного з рівненських «моржів» — свій «робочий графік», залежно від власного часового запасу. Щодо віку членів товариства, то, за словами його голови Анатолія Мильнікова, це люди від тринадцяти до 77-ми років. Серед них — юристи, педагоги, журналісти, артисти, лікарі, підприємці, священики... Різний у них і стаж моржування, як і причина, що спонукала долучитися до зимового плавання. Але всі вони за прикладом незабутнього Порфирія Іванова хочуть бути здоровими і тілом, і душею.

Так, Богдан Низьков у 42 роки мав проблеми із серцем. Друзі порадили займатися зимовим плаванням. І ось йому сьогодні вже 76-й рік. Та жодного разу не приймав досвідчений «морж»  жодних серцевих ліків: холодна вода оздоровила й загартувала!

А 77-річний колишній військовий інженер Віктор Кольніченко (на знімку) моржуванням захопився ще з 17 років, узявши приклад зі своєї дружини Світлани. Спочатку обливався холодною водою, а опісля й плавати почав, що робить і досі. Щоправда, на першому місці в нього — щоденний біг. А роль «моржа» виконує через день.

Музикант і ведучий Ігор Панчук випробовує своє тіло і дух у такий спосіб чи не щодня. Каже, вперше пірнути у крижану воду спробував в Одесі. Сподобалося, тож залучає тепер до цього і друзів.

Його однодумець — Анатолій Мильніков, який із тринадцяти років почав загартовуватися водними процедурами, запевняє, що після занурення відчуває величезну енергію, і не тільки фізичну, а ще й духовну.

Пенсіонер Володимир Пекін почав моржувати три роки тому, веде здоровий спосіб життя, активно займається спортом. До того пройшов традиційну підготовку — обливання холодною водою. «Тепер, — каже, — щоранку роблю трикілометрову пробіжку з району автовокзалу, де мешкаю, до Басового Кута. Тут купаюся в ополонці і біжу назад». А його дружина Надія, навпаки, до цього ніяк не готувалася. Просто рік тому на Водохреще занурилася в холодну воду й відтоді полюбляє цю корисну для здоров’я процедуру.

Юрій БЕРЕЗА

До списку новин