загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Біль в області ока

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Око (лат. oculus) - сенсорний орган тварин і людини, що володіє здатністю сприймати електромагнітне випромінювання у світловому діапазоні довжин хвиль і забезпечує функцію зору.

Власне око, або очне яблуко (лат. bulbus oculi), - парне утворення неправильної кулястої форми, розташоване в кожній з очних западин (орбіт) черепа людини.

Наявність в очах щільної мережі больових рецепторів і чутливих нервових закінчень робить їх дуже чутливими як до внутрішніх процесів організму, так і до зовнішнього впливу. Цей механізм дозволяє забезпечувати очам максимальну захищеність, яка виражається в тому, що навіть при незначних діях (порив різкого вітру, холод, попадання вії на поверхню ока і т.д.) може з'являтися біль в очах.

Складно визначити, що таке біль в очах. Згідно окулістам, очні проблеми можуть варіюватися від неприємних відчуттів навколо або всередині ока до болю, що тягне, в очних білках.

Болі в області ока можуть виникати з різних причин: від звичайної втоми до внутрішніх процесів в оці, окорухового нерва, сонної артерії та її гілок і т.д.

Щоб не допустити серйозних ускладнень, рекомендується відразу ж звернутися до лікаря - якщо біль в очах викликав не порив вітру, і не вія, що випадково потрапила під повіку, а неясні причини, то може статися, що болять очі не просто так, а сигналізуючи про яке-небудь захворювання.

При яких захворюваннях виникає Біль в області ока:

При яких захворюваннях виникає біль в області ока:

Найбільш поширеними причинами болю в області ока є:

  • Перевтома очних м'язів, дряпання поверхні ока контактними лінзами (у разі використання застарілих або просто невідповідних лінз), неправильний вибір окулярів. Болять очі по-різному - це може бути відчутна біль, яка пропадає при закритті ока, або легке пощипування.
  • Що стосується внутрішніх факторів, що викликають біль в очах, це може бути головний біль або результат перенапруги м'язів обличчя. - Пов'язана біль в очах і безпосередньо з самими очними захворюваннями - наприклад, із запаленням судинної оболонки очного яблука (увеїт).
  • Якщо біль в області ока викликав не порив вітру, і не вія, що випадково потрапила під повіку, а неясні причини, то може статися, що болять очі не просто так, а сигналізуючи про яке-небудь захворювання.
  • Травма, потрапляння стороннього тіла в око.

Це може бути травма, потрапляння стороннього тіла в око. Бактерії, що заносяться при цьому, викликають запалення і «різь» в оці.

Перше, що необхідно зробити потерпілому, це промити око і закапати розчин альбуциду, коли ж такої можливості немає, то спробуйте видалити стороннє тіло самостійно, часто моргнувши і дбайливо промасажувавши закриті очі до внутрішнього куточка.

Якщо чужорідне тіло потрапило в око при роботі з ударними або електроінструментами, або не видаляється самостійно, то Вам не обійтися без офтальмолога. І не відкладайте візит до лікаря, тому що через кілька днів після травми перед поглядом офтальмолога постане картина кератиту, а в гіршому випадку навіть вираженого запалення глибоких відділів ока, яке вимагатиме дуже серйозного лікування для збереження ока пацієнта.

Інфекція в оці, що розвивається

Запалення виникає внаслідок інфекції, що розвиваються, причому бактерії або віруси потрапляють в око не тільки із зовнішнього середовища, але і з вогнищ хронічної інфекції власного організму людини. Наприклад, якщо пацієнт колись переніс урогенітальну інфекцію, страждає хронічним гайморитом, тонзилітом, карієсом, рецидивуючим герпесом.

Часто пошук інфекції, що викликає запалення ока, не приносить ніякого результату, так як запалення підтримує власний організм на фоні виниклого аутоімунного захворювання (ревматоїдний артрит, васкуліт та ін.).

Таке запалення ока називають увеітом. Це одне з найбільш «невдячних» в плані лікування захворювань, так як виникнення рецидивів неминуче і доводиться проводити тривалі курси протирецидивної терапії. Іноді болі можуть бути викликані запаленням гілочок трійчастого нерва після переохолодження чи перенесеної вірусної інфекції, наприклад герпесу.

Захворювання судин, що живлять очне яблуко

Пацієнт відчуває біль в очах при захворюваннях судин, що живлять очне яблуко. Виникає вона у зв'язку з розвитком недостатнього кровопостачання ока та оточуючих його тканин орбіти (ішемія). Це стан вдається визначити лише при дослідженні судин методом ультразвукового триплексного сканування, а лікування проводиться спільно з кардіологом.

Синдром «сухого ока»

Останнім часом дуже поширений синдром «сухого ока», який часто розвивається при тривалій роботі на комп'ютері, в приміщенні з кондиціонером і люмінесцентним освітленням. В даний час офтальмологи мають достатній арсенал сучасних засобів для профілактики та боротьби з даною патологією.

Якщо ви відзначаєте у себе один і більше з наведених нижче пунктів, то зверніться за консультацією до офтальмолога:

  • Забій сфери ока.
  • Попадання в око стороннього тіла.
  • Тривала (більше двох днів) біль в очах.
  • Біль в очах будь-якого типу, особливо, якщо вона супроводжується порушенням зору і загальним нездужанням (нудота, головний біль і т.д.).

За інших випадках, коли відчувається дискомфорт або біль в очах

До яких лікарів звертатися, якщо виникає Біль в області ока:

Офтальмолог (окуліст).

До списку новин