загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Присутність на пологах ваших онуків. У чому полягає ваша участь?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Автор Каролін Вауер Зорн

Вам цікаво, що ви робитимете? Можливо, ви гадаєте, що просто заважатимете або гадаєте, що вам буде дуже некомфортно перебувати в кімнаті під час родів.

Якщо ви маєте що робити, я маю на увазі свій власний план, тоді, на мою думку, сама подія народження стане не лише приємною, але й пам'ятною. Ми всі хочемо почуватися потрібними, і ви дійсно потрібні. Ви можете зайняти своє особливе місце під час переходу родів, і ці завдання ніхто не виконає настільки добре, як це зробите ви.

"Я мушу визнати,  моя мама не була надто корисною і, звісно, не могла  мене ощасливити, але я була така рада, що вона була біля мене. Мами прекрасні, і ми завжди прагнемо до наших мам, коли нам боляче". Дебі, мама.

Я сконцентрувалася просто на тому, щоб бути там, де я була необхідна, і завжди переконувалась у тому, чи я не заважаю". Деніс, бабуся.

За фахом фотограф

Багато бабусь і дідусів почуваються комфортно в ролі сімейних фотографів, роблячи знімки. Якщо це та діяльність, яку ви полюбляєте, то, звісно, це одна з ваших таких необхідних функцій на родах. Інколи найбільш комфортно залишатися за камерою, де ніхто не бачитиме вас. Фотографування - це робота, від якої ваш новоспечений батько з радістю відмовиться, аби проводити весь свій час з дружиною та дитиною. Якщо б йому потрібно було робити фотографії, то його не було б на них. Він би пропустив більшу частину родів. Ви також маєте більше шансів зробити інтимні фотографії. Інколи молодий батько є настільки захопленим, що  робитиме фотографії, які його жінка не дозволить  показати більше нікому. Вони, звісно, більш комфортніше себе почуваються в присутності нагого тіла одне одного, ніж ви і решта сім'ї, тому те, що здається доречним для них в емоційній сфері родів, може стати недоречним, коли його перегляне решта сім’ї за недільним обідом.

Чи то відеозйомка , чи фотографії - вам слід попрактикуватися! Підготуйте все оснащення заздалегідь і переконайтесь, що знаєте, як ним користуватися, приготуйте додаткові батарейки і т.д. Лікар, зазвичай, зможе зачекати на вас хвилинку, наприклад, коли пуповину перерізають, щоб ви мали змогу зробити фотографію, але він не чекатиме, поки ви, наприклад, поміняєте плівку. Якщо у вас є тринога для камери, налаштуйте її заздалегідь під потрібним кутом (але щоб вона не була під ногами в персоналу) та слідкуйте також за родами.

Інша пропозиція для вас: якщо ви не знімаєте роди, то увімкніть диктофон для того, щоб записати перший крик ваших онуків. Інколи записують цілий процес родів, але часто під час родів має місце крик та лайка, котрі, звісно, ваша донька не захоче залишати для наступних поколінь, вона б краще бажала забути про все це. Навіть коли дочка скаже, що вона не хоче фотографій, оскільки в той момент вона виглядає жахливо, памятайте, що це фото найвизначнішої у її житті події, і вона буде щаслива, маючи згадку пізніше. Фотографії не слід показувати іншим, якщо вона заперечує. Я поклала світлини в кожний альбом моїх дітей. На них зображено, як я з ними залишаю лікарню. Коли вони одружилися, я дала їм їхні дитячі альбоми, і вони насолоджувалися переглядом всіх фотографій. Не важливо, наскільки погано я виглядала в той час і наскільки товста я була, на їхню думку, я була молода  і щаслива. І я насправді була щаслива.

"Мій чоловік почувався відчуженим від процесу родів, оскільки він знімав на плівку, а моя мама робила те, що, на його думку, було лише його обов’язком." Ріка, мати.

"Мій зять хотів знімати роди, тому моя присутність була корисною, оскільки я мала можливість залишатися біля моєї дочки". Інгрід, бабуся.

"Я робила фотографії, аби на них мій зять був зображений з дочкою. Діти були вдячні за це, і це надало мені можливість створити окремий простір для них". Лінн, бабуся доглядальниця за дітьми.

Можливо, ви почуватиметесь більш комфортно у ролі няні для інших дітей сімей, які запрошені на роди, особливо якщо роди відбуватимуться в пологовому будинку. Це природня роль для бабусі, і якщо ви любите це - значить це те, що вам слід робити. Навіть якщо ви  не присутні у кімнаті, де проходять пологи, потім вас та дітей зможуть негайно провести  до палати для того, щоб всі могли побачити новонародженого. Старі часи, коли дітям не дозволяли відвідувати мамів у лікарнях, вже минули, слава Богу. Це стане чудовою нагодою, щоб почитати дітлахам книгу про дитину, чия мама народила малятко. Таких є багато в книгарнях та бібліотеках. The New Baby by Fred Rogers and Jim Judkis and The Berenstein Bears’ New Baby by Stan Berenstein are two. Просто впевніться, що та, яку ви купили, підходить для віку вашої дитини.

Дивлячись за присутніми

Під час родів більшість жінок втрачають почуття приватності, вони можуть відкинути свій одяг повністю, не турбуючись, хто поряд з ними. Ви зможете допомогти організовувати візити і попіклуватись про те, щоб відвідувачам було комфортно під час їх перебування в палаті. Ви будете єдиним охоронцем при дверях згідно з побажаннями вашої дочки, таким чином забезпечуючи її приватність і спокій, коли вона цього бажатиме.  Ви знатимете, чи вона знаходиться в душі або їй проводять післяродову перевірку органів малого тазу, а тому попросите відвідувачів почекати у вітальні. Пам'ятайте, що ваш зять буде зайнятий турботами про неї або виконуватиме інші її вказівки.

"Одна з речей, яка має вплив на мої почуття стосовно інших людей, що присутні при народженні, є те, що я німка. Я набагато більше розкута щодо наготи, ніж більшість американців. Я була абсолютно нагою під час народження моєї дитини і маю все записане на відеострічку". Ріка, мати.

Надання допомоги

Ви можете надавати допомогу, коли ваш син або зять захочуть взяти перерву, яка їм час від часу буде так потрібна, хоча б для того, щоб поїсти! Він буде голодним навіть тоді, коли його дружина не їстиме взагалі. У час його відсутності вас можуть попросити зробити те, що ваша дочка не наважувалася просити його. Це може бути якийсь масаж, який ви їй робили, коли вона була дитиною. Вона зрадіє, якщо ви просто розчісуватимете її волосся, або зробите ще щось приємне, наприклад, повитираєте її. Можливо, витерши її губкою або давши чистий халат, ви зробите її щасливішою. Незалежно від того, наскільки чоловіки люблять своїх дружин, вони все-таки чоловіки і іноді просто не розуміють цього. Часто лише жінка може зрозуміти, що змусить іншу жінку почуватися краще, або як гігієна сприятиме її комфорту та відпочинку і покращить її самопочуття. Можливо, в кімнаті було надто шумно або світло занадто яскраве, і тиха розмова або дрімання є те, що їй в даний час необхідне. Під час футбольного сезону телебачення, зазвичай, налаштоване на матчі. Прикрутіть світло та вимкніть телевізор на певний час.

"Коли все довкола було в крові під час родів, мені було комфортніше, щоб мене витирала мама, а не чоловік. Я маю на увазі, що раніше вона вже робила це стільки разів  (Беручи до уваги, я була трішки меншою в той час) ". Ріка, мати.

Позбавлення болю

Це був би дуже зручний час для того, щоб застосувати сенсорну терапію. Серед найбільш чутливих ділянок є кінчики пальців і ступні ніг. Ви можете запропонувати потерти ступні. Або просто злегка погладити їй руку. Я дізналася, що це діє заспокійливо і є дуже ніжним. Пам'ятайте, що ваш дотик, ваша шкіра м'якша, ніж у її чоловіка. Перепитайте, чи ваша дочка хоче, щоб ви погладили їй спину або помасажували перед тим, як почати, і припиніть, коли вона попросить, не ображаючись. Як і у підстреленої тварини, її настрій може змінитися з погіршенням болю.

"Моя мама чудово робила все, що я просила, і не засмучувалась, коли я кричала на неї, що вона тримає мою руку неправильно. (неправильно тримати руку, на мою думку, можна лише під час родів) ." Ріка, мати.

Доручення

Ви можете бути на побігушках, подаючи їжу, напої, гарячі компреси і лід, приймаючи квіти, якщо їх присилають, роблячи дзвінки куди потрібно, доглядаючи за собаками або дітьми. Ви можете допомогти вашій дочці у ванній кімнаті, якщо їй важко розв’язати халат або вона потерпає від болей у шлунку. Ви також можете допомогти їй почистити зуби через кілька годин після пологів, що, власне, може викликати блювоту або принести їй косметичку, якщо вона вважатиме, що їй потрібно освіжити лице перед тим, як прийдуть відвідувачі. Запитайте дочку, що ви можете зробити для неї. Уникайте тенденції перейняття на себе усіх обов'язків або надмірної турботи. Вона напевно дасть вам знати, якщо ви так робитимете. Знову ж таки, не будьте надто чутливі. Її гормони і почуття можуть бути неконтрольованими!

"Я почала переживати, що вона просто душить мене своїми побоюваннями та постійно ширяє над мною. Я також хвилювалася, що вона і мій чоловік матимуть непорозуміння стосовно чогось. Я безпідставно хвилювалася через мільйони речей". Шейла, мама.

"Я дуже співчувала моїй дочці, відчувала себе безпорадною, що я не в змозі зробити більшого і успішні роди були нагородою за наше терпіння. Я намагалася не заважати, бути спокійною, але в той же час відчувала, що я потрібна їй". Інгрід, бабуся

Підтримка

Ви мусите бути поряд, щоб допомогти зятеві з прийняттям рішення, якщо йому буде потрібна допомога. Вам потрібно всіляко підтримувати його, якщо прийдеться приймати важке рішення. Звісно, що зробити це буде легше, якщо він консультуватиметься з вами, перш ніж прийме це рішення, але якщо він цього не зробить, то зрузумійте, адже він робить все якнайкраще. Одне з найбільш складних аспектів присутності на пологах є усвідомлення того, що медичне забезпечення вашої дочки повністю в руках у її чоловіка. Ви більше не несете відповідальність з точки зору права або персоналу лікарні. Важко бачити свою дитину в муках і бути неспроможним допомогти полегшити їх. Важко буде мовчати, якщо її чоловік прийматиме медичне рішення від її імені, з яким ви не згодні, але ви повинні  подавати пропозиції обережно і ладнати з усіма. Якщо ви цього не зробите, вони попросять вас піти. Ви маєте повірити, що співробітники лікарні або акушерка роблять те, що їм необхідно робити, і що вони  бажають вашій дочці тільки найкращого. Якщо ж ви вже зустрічалися з лікарем вашої дочки попередньо, ви більше довірятимете йому та зауваженням, які він робить. Якщо ви встановили партнерські стосунки з медсестрами, вони, зазвичай, підтримуватимуть вас. Під час народження мого мертвого внука Джозефа, в останню хвилину відбулася зміна рішення, і пологи були перенесенні до хірургічної замість родильної палати. Мені повідомили, що я не можу бути присутньою на пологах. Відповідальна медсестра, яка бачила, наскільки я була корисна, розраджуючи мою  дочку, а також те, що я спокійно сприймаю кров і процес пологів, вступилася за мене - мені дозволили зайти. Я назавжди залишусь перед нею у боргу. Моя дочка  не лише потребувала моєї допомоги, я змогла докладно розповісти їй про всі події пізніше. Вона прийняла стільки медикаментів, що не пам'ятала майже нічого. ЇЇ чоловік був сконцентрований лише на ній, залишаючи поза увагою все, що відбувалося в кімнаті. Перші хвилини з моїм онуком, коли я допомагала зважити його і поміряти, відкарбувалися у моїх згадках, які назавжди залишаться в моєму серці, хоча він тоді і помер.

На відміну від цього випадку, під час перших пологів моєї дочки, медсестра попросила мене залишити палату в розпал процесу пологів, хоча моя дочка вимагала мою присутність кілька разів, але акушерка так ніколи і не прийшла за мною. Наступного разу я побачила свою дочку, коли її вивезли на возику для кесаревого розтину. Якщо ви сидите у залі очікування і гадаєте, що про вас забули, попросіть про можливість порозмовляти з вашою дочкою або зятем.

"У певному сенсі мене переповнювали почуття. Мені було боляче бачити її біль і мені доводилося залишати приміщення кілька разів для того, щоб отримати контроль над собою: якщо потрібно - вийдіть кілька разів, щоб тримати під контролем надмірну емоційність". Деніс, бабуся.

"Мій зять був радий моїй участі. Я гадаю, він відчував, що моя присутність допомагала дочці розслабитися, а тому і йому теж". Філліс, бабуся.

Будьте інформовані

Найкраще, що ви можете зробити, щоб координування опіки було ефективним, - це працювати злагоджено - почитайте та підготуйте себе, аби знати “мову”, якою лікар, акушерка, ваша дочка та зять розмовляють. Процес пологів - це не той час, щоб все всім пояснювати. Ви і ваша дочка повинні попередньо поспілкуватися стосовно цього. Якщо вона поділиться з вами родовим планом, то ви знатимете її побажання. Якщо ви ходили на екскурсію по лікарні, то також орієнтуватиметеся і знатимете лікарняний.

Нотування заміток

Ви можете допомогти акушерці засікати "час" переймів, використовуючи великий годинник з секундною стрілкою, котрий є в кожній кімнаті. Ви мусите засікати час від початку перших перейм і до початку наступних. Перейми доньки повинні бути розділені орієнтовно 5 хвилинами часу на момент прибуття до лікарні і тривати 1 хвилину. Отже, якщо ви засічете перші о 10:10 за її сигналом, тоді наступні почнуться о 10:15. Вона відпочиватиме між 10:11 (після завершення перейм) та 10:15 (коли почнуться наступні перейми).

Яку б роль ви на себе не взяли, надавайте підтримку. Ви не можете стати зіркою в цей день, оскільки вже  є одна, і це - ваша дочка. Співзірками є ваш зять та акушерка. Опирайтесь на нього, а не конкуруйте з ним. Під час пологів залишайтесь осторонь і надайте йому головну позицію. За необхідності, якщо ви робите знімки, вам доведеться відходити назад, щоб вибрати композицію. Постановіть для себе, що всі роблять усе правильно і не показуйте їм, що і як слід робити. Я знаю, це звучить на даний момент просто, але в захопленні ви можете забути. Коли ваш син виходить з кімнати, щоб відпочити, підсядьте ближче до  дочки, поки він не повернеться , після чого ви повинні залишити своє місце. Є безліч речей, які б ви могли зробити і які він не в великому захопленні робитиме, так що просто нагадайте йому, що ви біля нього, аби допомогти і заохочуйте його звертатися по допомогу до вас.

"У мене на родах  були присутні і мій чоловік, і моя мама. Це було чудово. Моя мама змогла дати і мені, і моєму чоловікові практичну і емоційну підтримку. Коли йому потрібна була пауза, моя мама заміщала його". Джейн, мама.

Одне лише застереження: не ставайте тягарем для вашої дочки. Вам слід їсти, відпочивати, бути в хорошому настрої, і ви мусите приходити підготовлені, з усіма речами особистої необхідності, такими як приписані вам ліки, окуляри і так далі. Не змушуйте її дбати про вас або вирішувати ваші проблеми в один з найважливіших днів у її житті. По суті, вона може бути неспроможною це зробити.

Якщо ви вирішите не йти на пологи, ви можете доглянути інших онуків. У залі очікування можете піклуватися про інших членів сім'ї і тримати їх інформованими. Ви можете робити необхідні дзвінки. Ви мусите впевнитись, що ваш зять або син не голодний, приносячи йому їжу або підтримуючи його певний час в палаті (попросіть його бути уважним з раціоном, щоб зберегти свіжий подих, коли він нахилятиметься до дружини під час пологів. Неприємний запах може викликати рвоту у вагітної жінки.)

І знову ж таки, ви можете допомогти своєму зятеві прийняти рішення, якщо виникне нагальна ситуація. Якщо  ситуація критична, він може не усвідомити що слід робити негайно і ви будете чудовим помічником, прислуховуючись, коли він аналізуватиме можливості.

Незалежно від того, чи ви у залі під час самого моменту народження, чи у коридорі, достатньо вже того, що ви у лікарні та намагаєтеся допомогти, і ваша присутність заради зустрічі з вашими онуками відразу після народження буде першою цеглиною у фундаменті подальших взаємин з ними.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин.

До списку новин