загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Секрет довголіття — у працьовитості

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Подейкують, у Донецьку вже час створювати символічний клуб довгожителів, куди мають увійти відразу 24 мешканці міста, яким 100 і більше років. А очолює список найстаріша донеччанка Марія Титова, якій нещодавно виповнилося 106 років.

Довгожителька мешкає у власному будинку в Ленінському районі міста і, як згадують молодші члени родини, до 95 років поралася на городі. Нині потроху займається домашніми справами, дивиться телевізор, читає книжки й газети. А відповідаючи на традиційні розпитування, охоче ділиться секретом власного довголіття. «Коли людина працює і перебуває у постійному русі, вона довше живе, — переконана Марія Олександрівна. — Приміром, мої сестри були дуже працьовитими і прожили не менш як 85 років». А ще 106-річна бабуся запевняє, що зроду не вживала ліків.

Разом із Марією Титовою мешкає і її син Леонід Олександрович, який до самої пенсії працював викладачем у політехнічному інституті. А ще в довгожительки є внук, двоє правнуків і двоє праправнуків. Певна річ, окрім близьких родичів та знайомих, привітали найстарішу донеччанку й керівники району і міста. Зокрема з квітами та цінним подарунком завітав у гості до Титових Донецький міський голова Олександр Лук’янченко. До речі, міська влада опікується всіма без винятку старожилами — щомісяця люди поважного віку отримують додатково до пенсії по 100 гривень із міського бюджету, а ще завжди можуть розраховувати на допомогу у розв’язанні різноманітних побутових та інших проблем. Ось і цього разу представники міської влади беруться виконати побажання родини Титових: із настанням тепла комунальники побілять будинок довгожительки.

До списку новин