загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому варто вести здоровий спосіб життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Жоден лікар, жодна державна програма не зроблять нас здоровими. Здоровими зробити себе можемо тільки ми.

 

У 75% випадків більшість захворювань є наслідком нашого способу життя. Здоровий спосіб життя – це комплекс дій, який включає:

Відмову від шкідливих звичок (шкідливі звички вкорочують життя на 30 хв/день). Чим швидше ми позбудемось їх, тим краще будемо себе почувати, матимемо більше шансів уникнути серйозних захворювань (хвороб судин, серця, внутрішніх органів, раку і т.д.) та патологічної старості з "букетом" хронічних хвороб.

Своєчасну діагностику (продовжує тривалість життя на 10-15 років). Дозволяє попередити хворобу, про яку ми можемо і не здогадуватися.

 

Аналізи та обстеження (робити 1 раз на рік):

·                     Загальні аналізи крові та сечі (інтерпретує лікар);

·                     Рівень загального холестерину (норма: не більше 5 ммоль/л);

·                     Рівень цукру (норма: 3,3–5,5 ммоль/л (незалежно від віку);

·                     Артеріальний тиск (АТ) (норма: АТ не має перевищувати 140/90 мм рт.ст.);

·                     Індекс маси тіла (ІМТ), формула: маса тіла, поділена на зріст у квадраті (норма: 18,5-24,9 кг/м2);  Чим вищий від норми показник, тим вищий ризик інсульту та інших захворювань (за ІМТ = 30,0-34,9 є високим, за 35,0-39,0 – дуже високим, якщо більше 40 – вкрай високим).

·                     Об'єм талії (ОТ) (норма: у жінок – до 88 см, у чоловіків – до 100 см).

Фізичну активність (10 хвилин руху щодня продовжують життя на 2 роки). Гіподинамія атрофує м'язи, вимиває кальцій із кісток, знижує опірність організму, погіршує якість сексуального життя, сприяє атеросклерозу, ожирінню, інсульту та інфаркту. Зробіть перший крок – ходіть. Мінімум 30 хв щодня у швидкому темпі.

Психічне здоров'я. Невід'ємною частиною здорового способу життя є позитивне мислення, хороший настрій: покращується обмін речовин, міцніє імунітет, сповільнюються процеси старіння. Важлива деталь – 7-8-годинний сон! Сон менше 7 годин збільшує ризик інсультів та інфарктів на 33%!

Здорове харчування. Всі водії чудово знають, наскільки важливо заливати в автомобіль якісний бензин. Так і з людським організмом. Якщо хочемо довго "бути на ходу" і не "ламатися" - варто їсти максимально корисну їжу, яка лікує, а не калічить. Дуже важливо контролювати масу тіла:зайва вага скорочує життя на 5 років, а ожиріння – на 15 років.

Найпростіше і найскладніше – це взяти відповідальність за своє здоров'я. Але якими б ми зайнятими не були, пам'ятаймо, що у кожного з нас – лише одне серце та одне життя, і як ми його проживемо, великою мірою залежить від нас. Жоден лікар, жодна державна програма не зроблять нас здоровими. Здоровими зробити себе можемо тільки ми. 

Нагородою буде щасливе довголіття. Ну що, стартуємо?

До списку новин