загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як боротись з тремтінням рук

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Тремтіння рук не обов'язково мусить бути ознакою якоїсь хвороби, це може бути наслідком стресів, фізичних навантажень, втоми тощо.

Тремтіти руки можуть починати через поганий настрій, істерики. Також це може бути наслідком отруєння. Якщо ви помітили, що у вас трясуться руки, тоді простежте за собою протягом деякого часу. Якщо руки тремтять постійно, тоді швидше за все це вже переросло у хворобливий стан і потребує лікування.

Причини тремтіння рук - фізичне напруження

Тремтіння рук може відзначатися після напружених фізичних вправ або після інтенсивної фізичної праці. Така реакція організму є минаюче явищем. Як тільки сили організму будуть відновлені, тремтіння рук пройде.

Причини тремтіння рук - емоційні переживання

До немедичної причини тремтіння рук слід віднести тремор кінцівок унаслідок сильного емоційного переживання. При регулярному виникненні тремтіння рук через сильне хвилювання варто звернутися до фахівця.

Люди, що відрізняються надмірною емоційністю, можуть страждати від тремтіння рук постійно. Після того, як людина починає заспокоюватися тремтіння рук поступово проходить. Однак будь-яке інше нове хвилювання може викликати ще більш інтенсивне тремтіння верхніх кінцівок. Дане патологічне явище прийнято розглядати як порушення роботи нервової системи, яке називається в медицині тремором істеричного походження.

Причини тремтіння рук - депресії

При розвитку депресії тремтіти починають, як правило, не тільки руки. В цілому, всі рухи набувають різкість і поривчастість. Сама людина стає не в змозі контролювати рухи рук. Якщо у людини виникають підозри на розвиток депресії, то необхідно протягом декількох тижнів поспостерігати за собою. Якщо визначено, що тремтіння рук спостерігається постійно, то такий стан не розглядається як норма. Треба пройти медичне обстеження й отримати консультацію фахівця.

Причини тремтіння рук - алкоголізм

Надмірне вживання спиртного може стати причиною тремтіння рук. При розвитку алкогольного тремору відбувається тремтіння розведених у сторони пальців витягнутої руки. Крім цього, тремор зачіпає і м'язи обличчя. Причина тремтіння рук може бути і в сильної інтоксикації організму спиртним. Алкогольне отруєння трапляється з людиною, незалежно від його статевої приналежності і віку, в розрахунок навіть не береться кількість спожитого алкоголю - це все суто індивідуально. При розвитку гострої інтоксикації спиртним у людини відзначається не тільки тремтіння рук, а й сильне порушення координації рухів всього тіла. Людині в такому стані необхідна термінова медична допомога.

Причини тремтіння рук - похилий вік

Часто старі люди страждають від тремтіння рук, навіть перебуваючи в стані спокою. Якщо кінцівки, спокійно розташовуючись на колінах, роблять кругові рухи, то таке тремтіння рук прийнято розглядати, як один із симптомів захворювання Паркінсона. За даними статистики ця патологія, як правило, вражає людей у віці від п'ятдесяти семи років.

Якщо вас турбує тривале тремтіння рук, тоді спробуйте використати деякі народні засоби. Запарте склянкою кип'ятку чайну ложку блекоти та настоюйте цю суміш протягом пів години. Після цього суміш процідіть та приймайте тричі на день до прийому їді по 1-2 столові ложки на день.

Також можна приготувати відвар з шавлії. Дві столові ложки заваріть у половині літра окропу та настоюйте цю суміш у термосі протягом восьми годин. Цей відвар слід випити у три прийомі до початку їжі.

Фізична активність також є ворогом тремтіння рук. Спробуйте регулярно робити гімнастику для рук та розвивати дрібну моторику.

Позбутися від тремтіння рук можна за допомогою нескладних вправ. Перед початком будь-якої фізичної роботи сядьте в крісло і зафіксуйте руки на підлокітниках. Міцно стисніть м'язи і потримайте їх в напруженому положенні кілька хвилин. Внаслідок виникає м'язове стомлення, за принципом зворотного зв'язку, надмірне напруження м'язів ослабне і тремор зменшиться. Після цього приступайте до виконання звичайної роботи по дому, заздалегідь надівши на зап'ястя манжети з вантажем до 1 кілограма. Не носіть вантаж весь час, чергуйте навантаження з періодами релаксації. В іншому випадку надмірна перевтома м'язів призведе до додаткового посилення тремору.

До списку новин