загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікування тваринами: ефективність анімалотерапії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лікування за допомогою тварин, також відоме як анімалотерапія, широко поширюється у сучасному світі. У анімалотерапії широко застосовуються й різні символи тварин: образи, малюнки, казкові герої, іграшки. Використовуються також і звуки тварин.

Експерти вважають, що практично всі тварини, більше чи менше, мають здатність лікувати. Особливо поширеним є лікування за допомогою тварин у країнах Європи. В ряді країн дозволяють перебувати у лікарні разом з своїм улюбленцем.

Вибір тварини для лікування повинен зробити сам пацієнт, оскільки в залежності від його симпатії до тварини зростатиме ефективність лікування. Найчастіше для лікування обирають кішок. Вважається. що вони здатні зняти головний біль, покращують роботу серця, кровообіг.

Важче використовувати лікування за допомогою собак, адже це активні тварини, які потребують руху. Прогулянки з собаками є ефективним засобом для схуднення, окрім того вони покращать стан серцево-судинної системи. В слині собаки міститься фермент, який знижує больові відчуття.

Найпростіше використовувати для лікування рибок або хом'яків.Ці тварини допоможуть розслабитись, попередять виникнення стресів та депресій, є відмінним лікуванням наслідків шокових станів.

Види анімалотерапії

Ненаправлена анімалотерапія  - це взаємодія з тваринами в домашніх умовах. Здійснюється без усвідомлення або цілеспрямованого розуміння їх терапевтичного значення.

Спрямована анімалотерапія являє собою цілеспрямоване використання тварин і їхніх символів. Це використання здійснюється за спеціально розробленим терапевтичними програмами.

Даний вид анімалотерапії використовує спеціально навчених тварин, а не тварин пацієнта. Залежно від того, які тварини використовуються, анімалотерапія підрозділяється на окремі види.

Іпотерапія

Іпотерапія - це спілкування з кіньми і верхова їзда. Є ефективною лікувальною фізкультурою. Застосовується при порушеннях опорно-рухового апарату, черепно-мозкових травмах, атеросклерозі, поліомієліті, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, простатиті, сколіозі й розумової відсталості.

Дельфінотерапія

Дельфінотерапія - спілкування з дельфінами, яке дозволяє поліпшити психоемоційний стан людини і зняти психологічну напругу. Є також відмінною психологічною реабілітацією для людей, які пережили серйозні психологічні потрясіння. Допомагає дітям, які страждають аутизмом, ДЦП, олігофренією і синдромом Дауна.

Каністерапія

каністерапії - використання собак. Допомагає при гіподинамії, профілактує серцево-судинні захворювання, інфаркт міокарда. Собака позбавляє від дефіциту в спілкуванні, підвищує самооцінку.

У собачої, а також котячої слині міститься фермент лізоцим, який вбиває хвороботворні мікроорганізми. Каністерапія призначається при неврастенії, істерії, Психастенія і неврозах.

Фелінотерапія

Фелінотерапія є терапевтичний вплив кішок. Вона сприяє зниженню артеріального тиску, нормалізує роботу серця, позбавляє від суглобових і головних болів. Кішки прискорюють відновлення після травм, лікує внутрішні запальні захворювання. Кішка чудово вміє вгадувати хворі місця свого господаря. Спілкування з ними зміцнює імунітет. Дуже корисно і муркотіння кішки, яке навіть може підвищувати щільність кісток людини.

До списку новин