загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Поганий апетит у літньої людини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хороший, здоровий апетит, є ознакою нормального стану здоров'я літньої людини. Але різного роду емоційні та фізичні проблеми, сильно позначаються на апетиті в цілому. Поганий апетит у літньої людини може бути викликаний різними захворюваннями: починаючи від проблем з травною системою організму і закінчуючи серйозними захворюваннями.

Поганий апетит у літньої людини викликають:

- Серйозні захворювання серцево-судинної системи або печінки.

- Пневмонія, грип, гепатит або інфекції нирок.

- Цирози, гостра серцева недостатність або хронічна ниркова недостатність.

- Рак шлунка, товстої кишки і крові.

- Запалення травного каналу або кишечника.

- Цукровий діабет, низький рівень гормону щитовидної залози або ендокринні проблеми.

- Певні види деменції.

- Аутоімунні захворювання.

- Різні психічні розлади літньої людини (шизофренія, нервова анорексія або депресія).

- Певні медикаменти (анестетики, антибіотики, ліки від діабету або хіміотерапія).

Крім вищевказаних причин, поганий апетит у літньої людини може бути викликаний безліччю інших чинників. Зниження апетиту можуть викликати шкідливі звички: наприклад, надмірне вживання страв, багатих насиченими жирами або солодощів. У деяких випадках, причину виникнення поганого апетиту, виявити неможливо.

Діагностика втрати апетиту у літньої людини:

Якщо розвиток втрати апетиту супроводжується зниженням ваги і відбувається поступово - необхідно звернутися до лікаря. У подібних випадках поганий апетит вказує на наявність серйозних захворювань. Лікарі проведуть медичне обстеження і з'ясують причини зниження апетиту у літньої людини, провівши ряд аналізів. Наприклад, аналіз крові - допомагає визначити, що причина зниження апетиту, полягає у захворюванні печінки, у виникненні діабету або гормональному дисбалансі. Аналіз сечі - допомагає виявити інфекцію нирок. Рентген грудної клітини - виявити рак легенів або пневмонію.

При діагностиці причин втрати апетиту, найбільш часто проводять такі медичні процедури: барієва клізма, аналіз крові (повний) , ультразвукове сканування органів черевної порожнини, тестування функцій печінки і нирок, дослідження щитовидної залози, аналіз сечі і рентген верхній частині шлунково-кишкового тракту.

Якщо поганий апетит тримається протягом декількох тижнів, у літньої людини може статися виснаження організму і брак поживних речовин, що забезпечують його нормальне функціонування. Решта наслідки з'являються в залежності від захворювання, яке викликало втрату апетиту літньої людини. Наприклад: через діабету може відбутися порушення роботи внутрішніх органів (нирок, нервової системи, очей), а рак - привести до летального результату.

Відновлення нормального апетиту у літньої людини:

Відновлення здорового апетиту, залежить від причини, яка викликала його втрату. Наприклад, якщо апетит пропав через нудоту, для лікування потрібні лікарські препарати, що знімають нудоту (прометазин, ондансетрон і т.п.). Якщо літня людина страждає деменцією - йому пропонується штучне харчування, через гастростомічний трубку або поживні висококалорійні суміші. Якщо апетит пропав внаслідок виникнення апендициту - буде потрібно втручання хірурга. Різні інфекційні захворювання, що супроводжуються втратою апетиту, потрібно лікувати антибіотиками. При зниженні апетиту, через зниженого рівня гормонів щитовидної залози, пацієнту предпішут спеціальні, гормон - замісні, препарати. Якщо причиною став рак - потрібно хірургічне втручання, променева терапія або хіміотерапія.

Відновлення нормального апетиту в домашніх умовах:

1. Включити в раціон харчування невеликі блюда і поживні закуски, багаті протеїном. Так само збільшити кількість напоїв, які містять високу кількість протеїну.

2. Дуже ефективна харчова добавка - це дріжджі, які поєднують комплекс вітаміну В. Сильним стимулятором апетиту, є зелені овочі. На дотик і нюх впливає цинк, нестача якого в організмі, викликає зниження апетиту.

3. Допоможуть стимулювати апетит, різні трав'яні настої, які слід випивати за 30 хвилин до їди. Трав'яний відвар на основі ромашки, кропу, меліси і перцевої м'яти, допоможе при зниженні апетиту через емоційних і психічних проблем. Даний трав'яний відвар, має цілющий і заспокійливу дію, а так само стимулює апетит.

До списку новин