загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Регулярні страшні сни "сигналізують" про серйозні захворювання

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Повторювані нічні кошмари - це своєрідні сигнали про проблеми зі здоров'ям. Про це свідчать недавні дослідження, результати якого опубліковані в науковому журналі Clinical Sleep Medicine.

Зокрема, вчені виявили, що регулярні страшні сни в дитинстві попереджають про приховані психічні розлади, які можуть проявитися пізніше. Проаналізувавши сновидіння 6800 дітей від двох до семи років, вони дійшли висновку: ті з них, хто часто бачив кошмари, в 3,5 рази частіше страждали зоровими і слуховими галюцинаціями в підлітковому віці.

Порушення сну можуть "сигналізувати" не тільки про психічні захворювання. Регулярні нічні кошмари можуть бути симптомом апное.

"Напади задухи погіршують надходження кисню в мозок, що в свою чергу викликає кошмари", - зазначає провідний дослідник професор Ахмед БаХаммам з Університету імені Короля Сауда в Саудівській Аравії.

Крім того, регулярні погані сни пов'язують із серцево-судинними захворюваннями.

"Люди, які регулярно бачать кошмари, втричі частіше страждають від аритмії", - стверджують вчені.

"Ключем" до виявлення хвороби Паркінсона за 10 років до появи перших симптомів також можуть бути тривожні сновидіння", - говорить дослідник-невропатолог Роберт Бреннер.

За його словами, в такому випадку пацієнти "женуться" за кимось у сні або, навпаки "тікають", реагуючи на кошмар активними рухами рук і ніг. Вони навіть можуть травмувати себе або партнера, який спить поруч".

Як повідомлялося, згідно з припущенням вчених поганий сон має не менш негативний вплив на людський організм, ніж зловживання алкоголем.

До списку новин