загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як рятуватися від кліщів?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Активність кліщів припадає на місяць травень - час, коли ми активно насолоджуємося сонячними променями після затяжної зими і прохолодною весни. Зіпсувати вельми приємний відпочинок можуть маленькі кровопивці, укуси яких небезпечні.

Фахівці радять, вибираючись на природу, одягатися в закритий одяг і взуття. Однак звучить це не дуже оптимістично з огляду спекотної сонячної погоди. Очевидно, що мало хто буде дотримуватися цієї поради. Існують і більш правдоподібні виходи з ситуації - наприклад, обробляти відкриту поверхню шкіри спеціальними аерозолями і препаратами для профілактики укусів кліщів. Такими препаратами можна обробляти і покриття наметів, якщо ви збираєтеся в похід.

Людям, які люблять все робити заздалегідь і вже на 100 % убезпечити себе від маленьких паразитів, можна зробити щеплення. Найкраще це робити за два тижні до виїзду на природу.

Не варто панікувати! Просто своєчасно підготуйтеся і прийміть профілактичні заходи, щоб кліщ не став для неприємною несподіванкою! Відпочивайте і насолоджуйтеся природою!

Якщо ж сталася таки неприємність, то запам’ятайте кілька корисних порад щодо першої допомоги.

Як витягти кліща ?

Існує кілька методів вилучення кліща зі шкіри людини. По-перше, варто запам'ятати, що тільце кліща потрібно витягувати дуже акуратно без різких рухів, оскільки частина його може залишитися в шкірі, що надалі приведе до запалень і поширенню інфекції. На кліща необхідно капнути соняшниковою олією, а потім по завершенню декількох хвилин за допомогою пінцета чи петлею з нитки починати витягати проти годинникової стрілки.

І запам'ятайте - це свого роду «ювелірна робота», не робіть різких рухів, щоб не розчленувати його і не залишити частинку в шкірі. Після вилучення рану найкраще обробити йодом або будь-яким іншим дезінфікуючим засобом.

Цитата дня

Обережність важлива, але повільність небезпечна.

Ричард Бренсон

Олена МИХАЙЛОВА

До списку новин