загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Молода кров “заряджає” мозок – дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Незвичний метод лікування може зберегти мозок здоровим до глибокої старості

Американські дослідники стверджують, що вони, можливо, винайшли спосіб боротися з процесами старіння та навіть призупиняти їх, принаймні в мишей.

Введення крові молодих гризунів покращувало роботу мозку старих мишей, йдеться в результатах дослідження. Вчені Стенфордського університету планують провести тести на людях, сподіваючись знайти нові способи лікування слабоумства. Британська благодійна асоціація з дослідження слабоумства заявила, що вплив нового відкриття на людину ще невідомий.

Під час дослідження, результати якого були опубліковані в часописі Nature Medicine, півторарічним мишам вводили інєкції плазми тримісячних мишей. Миші, які отримували такі ін’єкції, демонстрували кращі результати в тестах на пам’ять, аніж миші такого самого віку, яким не вводилася плазма.

“У крові молодих мишей є чинники, які сприяють тому, щоб підзаряджати мозок старих мишей так, що той починає працювати, як молодий”, – каже доктор Тоні Вісс-Корай зі Школи медицини Стенфордського університету.

“Ми інтенсивно працюємо над тим, аби визначити, що це за фактори та з яких тканин вони походять”, – додав він. Вчений заявив, що невідомо, чи це спрацює у випадку людського організму, але клінічні дослідження вже були призначені.

Британський фонд дослідження Альцгеймера каже, що процедура покращує навчання та механізми пам’яті в мишей, але її “значення для людей невідоме”.

“Хоч це дослідження і є дуже цікавим, воно не вивчає тих когнітивних порушень, які пов’язані з хворобою Альцгеймера, що не є неминучим результатом старіння”, – каже доктор Ерік Карран, голова департаменту досліджень фонду.

Тим часом два інші дослідження проливають більше світла на те, як молода кров може допомогти старшим особинам, принаймні в мишей. Певна субстанція в крові мишей, яка, як раніше було доведено, дає ефект сповільнення процесів старіння м’язової тканини серця, також покращує роботу клітин мозку, каже команда з Гарварду.

Дослідження, опубліковане в часописі Science, виявило чинник, що стимулював ріст клітин мозку в старих мишей та відновлював їхній нюх. Та сама хімічна сполука також збільшувала силу м’язів у старих мишей, кажуть дослідники.

До списку новин