загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені відкрили механізм біологічного годинника людини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Дослідники з Каліфорнії відкрили подобу "вбудованих" годин, які оцінюють ступінь зношеності того чи іншого людського органа, тканин і клітин людини, і їх вік.

Фахівці переконані, що деякі тканини тіла, наприклад, молочної залози у жінок, старіють швидше, ніж увесь інший організм. Для початку зупинки процесу старіння вченим необхідно визначити метод вимірювання біологічного віку клітин організму. Чим і займалися вчені Каліфорнійського університету Лос-Анджелеса з 2009 року.

Професор Стів Хорват для розробки "годин" зосередився на процесі хімічної зміни ДНК-метилування. Він підібрав близько 8 000 зразків тканин і клітин з 51 типу, узятих з різних органів організму, і проаналізував, як вік людини впливає на рівень метилування ДНК з моменту ембріонального розвитку і до 101 року. Для фіксації змін, що відбуваються учений встановив свого роду "нульовий меридіан" в 353 маркерах, які змінюються з віком і присутні по всьому тілу подібно до того, як залишаються кола в стовбурі дерева, при зрізі якого за їх кількістю визначають вік дерева.

Годинник неодноразово виявлялися абсолютно точними. Це дуже схвилювало дослідника і, за словами Хорварта, він навіть був приголомшений отриманими результатами. Про що й поспішив поділитися з світом. Проте варто відзначити, що збіг годин біологічного віку тканин і віку людини спостерігалося не завжди. Вчений відкрив той факт, що тканини молочної залози жіночого організму старіють швидше, ніж сама жінка, а саме: навіть найздоровші тканини грудей приблизно на 2-3 роки старші за інші частини тіла жінки.

У своєму дослідженні професор Хорват розглянув також плюрипотентні стовбурові клітини, тобто науково змінені. У результаті з’ясувалося, що щодо віку організму все нові стовбурові клітини є немов новонародженими. Процес трансформації клітин людського тіла в плюрипотентні стовбурові клітини скидає біологічний годинник до нуля, що доводить можливість вченими «переводу» біологічного годинника організму і встановлення їх на нульову позначку.

Ще один важливий факт — швидкість роботи годин прискорюється або сповільнюється в залежності від віку людини. Таким чином, найшвидший хід годинника спостерігається в період дитинства, а років до 20 хід годинника сповільнюється і фіксується на одній постійній швидкості. Клітини організму новонароджених дітей з генетичним захворюванням, що викликає передчасне старіння, є абсолютно нормальними, що відображає реальний хронологічний вік клітин.

До списку новин