загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікарі розповіли, коли сон вдень небезпечний

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ряд досліджень, що доводять звязок між звичкою спати вдень і погіршенням здоровя , поповнила свіжа робота науковців з Кембриджського університету. Фахівці прийшли до висновку, що денний сон може зробити негативний вплив на тривалість життя.

Експерти зробили висновок, що найнебезпечнішою якістю сну можна вважати надмірну сонливість. За свою звичку спати багато можна заплатити занадто дорого. Якщо після пробудження вранці людина відчуває бажання спати більше однієї години протягом дня , то ймовірність померти передчасно зростає для нього до 32%.

Ці цифри дало вивчення самопочуття 16374 британців. Проаналізувавши дані , вчені виявили , що у людей , які дозволяють собі спати на годину більше норми ( нормою вважається сон довжиною в 7-8 годин ) , ризик померти в найближчі 13 років зростав на 14 %.

При цьому фахівці особливо відзначають, що звичка спати робить ще більш глибоку негативну дію на організм, якщо виникає у віці після 40 років. Після того як люди переступили певний віковий рубіж , звязок між кількістю сну і тривалістю життя стає більш вагомою і проявляється особливо переконливо, підкреслюють дослідники. «Чим більше їх хилить на сон вдень, тим довше вони сплять, і тим сильніше підвищується ризик передчасної смерті» , — висловилися медики.

Чому саме у людей, яким вже виповнилося 40 років і більше, звичка спати вдень починає набирати шкідливий потенціал , лікарі поки пояснити не можуть. За словами вчених , в ході дослідження вони врахували всілякі фактори, що впливають на тривалість життя , такі як вік , стать, вага та інше. Вчені допускають , що слабкість і сонний стан протягом дня стають гарним середовищем для розвитку різного роду хвороб . У організму просто не вистачає енергії на те , щоб чинити опір недугам , а , враховуючи природне уповільнення біологічних реакцій після 40 — річного рубежу , з віком тривалий сон утворює чималий ризик для здоров’я.

До списку новин