загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Харчування за діабету: нове дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Правильне харчування за діабету — питання важливе та неоднозначне. Зазвичай лікарі рекомендують людям, що страждають на діабет, приймати їжу 6 разів на день. Нове дослідження говорить про зворотне: краще їсти рідше, але більше.

Причини виникнення інсулінової недостатності, що призводить до розвитку цукрового діабету, залишаються до кінця не з’ясованими. Гострі форми цукрового діабету спричиняють ураження судин, нирок, збільшують ризик інфаркту та інсульту і захворювань нервової системи.

Сьогодні лікарі рекомендують людям, що страждають на діабет, харчуватися 3 рази на день, періодично перекушуючи між основними прийомами їжі. Однак нове дослідження показує, що обмеження числа прийомів їжі до 2 разів на день корисніше.

Вчені з Інституту клінічної та експериментальної медицини в Празі провели дослідження, в якому взяли участь 54 добровольці у віці від 30 до 70 років. Учасники експерименту були поділені на дві групи, по 27 чоловік у кожній. Протягом 12 тижнів добровольці з першої групи дотримувалися дієти «А-6», а другої — дієти «Б-2». Перша дієта передбачала шестиразове харчування, друга — дворазове.

Група, що дотримувалася дієти «Б-2», харчувалася з 6 до 10 години і з 10 до 16 години, а добровольці з групи з дієтою «А-6» отримували харчування протягом всього дня з регулярними інтервалами.

Калорійність обох дієт була однаковою і становила в середньому 1700 калорій в день.

У результаті дослідження було виявлено, що швидше і сильніше знижувалась вага і вміст цукру в крові в учасників групи, які дотримувалися дворазового харчування. На думку вчених, це підтверджує вже наявні дані про те, що менш часте харчування є більш раціональним підходом для людей, що страждають на діабет.

Учасники групи з дієтою «Б-2» втратили в середньому на 1,4 кг ваги більше, ніж добровольці з групи з дієтою «А-6», А окружність їхньої талії зменшилася на 4 см більше.

На думку вчених, отримані результати є корисними не тільки для тих, хто страждає на діабет, а й для тих, хто просто бажає схуднути.

Доктор Хана Кахлеова, глава групи дослідників каже: «Пацієнти спочатку боялися, що до вечора будуть відчувати сильний голод, але на ділі виявилося, що якщо в першій половині дня їм давали раніше їсти досхочу, такого голоду не виникало. А ось ті, хто їли помалу шість разів на день, ніякого задоволення від їжі не отримували».

Аліна Танько

До списку новин