загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Медики перевірили, чи заразне сидіння унітазу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Багато хто знає, що на сидінні унітазу у великій кількості скупчуються мікроби, — і тому використовують спеціальні накладки або серветки. Проте вчені з США стверджують - це абсолютно даремний запобіжний засіб!

Фахівці з інфекційних захворювань з університету Вандербільта перевірили, наскільки може бути заразним сидіння унітазу. Підбивши підсумок перевірки, провідний автор дослідження, професор превентивної медицини Вільям Шаффнер заявив, що одноразові сидіння для унітазів працюють хіба що як засіб психологічного спокою, а не бар’єр для патогенів.

Втім, це ще не привід засмучуватися. Справа в тому, що, на думку експерта, заразитися чимось, сівши на унітаз, практично не можливо. «Дослідження підтвердили, що ні венеричні, ні гастроентерологічні інфекції через сидіння на унітазах не передаються. Бактерії на них дійсно є, але шкіра надійно оберігає організм від проникнення мікробів всередину », — заявив експерт.

Проте варто відзначити, що даний висновок медиків вірний лише в тому випадку, якщо шкіра людини, що контактує з сидінням унітазу, не ушкоджена — не має свіжих порізів або подряпин. Крім того, інфекціоністи знову підкреслили те, як важливо при відвідуванні туалету ретельно мити руки. Як стверджують медики з США, що проводили дослідження, мити руки в даному випадку потрібно кілька разів, при цьому змиваючи мило тільки через 20 секунд після намилювання.

До списку новин