загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зберегти здоров’я в сучасних умовах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Останнім часом значно зросла кількість звернень пацієнтів зі скаргами на підвищення артеріального тиску, головний біль, аритмію серця, загострення хвороб печінки, опорно-рухового апарату тощо. Передусім це пов’язано з нервовим напруженням, в якому вже кілька місяців живе переважна більшість людей нашої країни через напружену соціально-політичну обстановку в державі, зовнішню агресію. Щоб зберегти здоров’я, уникнути загострення різноманітних хвороб, серед яких і серцево-судинні, потрібно передусім спрямувати зусилля на нормалізацію роботи нервової системи, збої в роботі якої (перезбудження, виснаження тощо) спричинюють всі інші розлади в організмі.

Яким чином це можна зробити?

Свіже повітря й оптимістичні люди - наші «ліки»

 

По-перше, намагайтеся якомога більше бувати на свіжому повітрі. Це допоможе насичувати мозок киснем, внаслідок чого поліпшаться обмінні процеси в цьому центральному органі нервової системи, а відтак він даватиме правильні імпульси й команди для роботи всього організму.

По-друге, спілкуйтеся з позитивно налаштованими, оптимістичними людьми. У народі кажуть, що тривога й сум, якими людина поділилася з ближнім, зменшується вдвічі. Це підтверджують і медичні дослідження: рівень нервової напруженості є значно нижчим у тих, хто не тримає переживань у собі, а обговорює їх з однодумцями. Адже енергія страху й тривог, якщо немає виходу, накопичується в тілі, виводить з ладу увесь організм, починаючи з його найуразливіших систем. Уникайте розмов на суперечливі теми, які можуть спричинювати конфлікти, з ближніми. Цим ви збережете здоров’я й подовжите роки життя і собі, й іншим.

Не підживлюйте сили злу. За законами Всесвіту, подібне притягує подібне. І якщо ми часто думаємо про погане, бажаємо зла комусь, його в нашому житті збільшується. Починаються конфлікти в сім’ї, на роботі, виникають різноманітні проблеми, хвороби. Де думка, там енергія. Про негативне думаємо - його збільшуємо. Тому потрібно культивувати в собі радість, добро. Замість перегляду новин, подивіться мультфільм, почитайте казку.

Перегляд телепередач потрібно «відпрацьовувати»

 

По-третє, обмежуйте час перегляду телепередач, особливо політичних програм. Запам’ятайте, що кожну годину перебування перед телевізором потрібно «відпрацювати» фізично. Наприклад, за допомогою таких вправ. Сядьте на стілець, щоб його спинка була збоку (по праву чи ліву руку), зачепіться ногами за батарею, нахиліть тулуб назад (якомога нижче) й підніміть його до висхідного положення (сидіння з прямою спиною). Повторіть 10 разів.

Потім візьміться двома руками за ручки з обох боків відчинених дверей, зігніться в попереку, щоб хребет був паралельно до підлоги, й добре витягніть спину: тягніться маківкою вперед, а куприком назад. Річ у тім, що негативна енергія виходить з тіла через енергетичний центр Маніпура, розташований в ділянці сонячного сплетення. Ці вправи допоможуть розблокувати Маніпуру й звільнитися від негативних накопичень.

Спастичні стани - підгрунтя розвитку хвороб

 

Перевантаження нервової системи призводить до появи спастичних станів, тобто спазмуються судини внутрішніх органів, унаслідок чого вони не можуть нормально виконувати свої функції, починають хворіти. Саме тому загострюються хронічні хвороби. І якщо не вжити заходів щодо вчасного лікування разом з нормалізацією стану нервової системи , вони можуть стати підгрунтям до зародження онкологічних захворювань.

Бо якщо клітини не отримують енергію життя, достатньої кількості крові, можуть перетворитися в атипові (не типові для людського організму). На жаль, вони дуже живучі й мають тенденцію до росту, стаючи причиною доброякісних і злоякісних пухлин.

Нервові стани провокують і загострення вірусних хвороб, особливо герпетичної інфекції. Вірус герпесу поселяється на нервових закінченнях і в разі ослаблення системи активізується. Крім того, внаслідок ослаблення нервової системи слабшає й імунна. Через це виникає загроза паразитарного ураження.

Нещодавно до мене звернулася пацієнтка з Київщини зі скаргами на гострий головний біль. Артеріальний тиск у неї був нормальним, лікарі не могли встановити причину її нездужання. Вивчаючи аналізи, я звернула увагу, що в неї низький гемоглобін крові. Якщо в порядку судинна система й печінка (а вони були в нормі), низький гемоглобін крові може бути ознакою паразитарного ураження. Це підтвердила біорезонансна діагностика: у хворої виявили аскаридоз і лямбліоз. Після 4 сеансів протипаразитарного лікування   в жінки минув головний біль і нормалізувалися показники крові. Але треба зазначити, що одночасно ми проводили лікування нервової системи. Інакше складно було б досягти позитивного результату.

Здоров’я людини тримається на трьох китах: нервовій, імунній та ендокринній системах. Дві останні залежні від стану першої. Імунна система здатна самотужки справитися з багатьма інфекціями, вірусами, паразитарними ураженнями, внутрішніми збоями в організмі, якщо їй створити нормальні умови для діяльності, насамперед нормальне функціонування нервової системи.

Не відкидайте допомогу лікаря й натуропатію

 

По-четверте, якщо ви відчуваєте, що не можете самотужки та з допомогою близьких позбутися негативних психічних станів: депресія, підвищена тривожність, потрібно звертатися до лікаря - психотерапевта чи психіатра.

По-п’яте, не зловживайте медикаментами. Звісно, бувають випадки, коли ніяк не обійтися без фармацевтичних препаратів, однак, якщо це можливо, слід надавати перевагу природним методам лікування: біорезонансній терапії, голкотерапії, фітотерапії, гомеопатії тощо. Я надаю перевагу саме їм. Бо хімічні препарати мають побічну дію на організм.

Свіжі страви оздоровлюють організм

 

По-шосте, намагайтеся харчуватися лише натуральними продуктами. Усім відомо, що в наш час харчова промисловість використовує хімічні добавки для поліпшення смакових якостей і зовнішнього вигляду, подовження тривалості зберігання продуктів тощо.

Приміром, м’ясо може містити залишки гормонів, антибіотиків, якими годували тварин, щоб прискорити їх ріст, усунути ризики виникнення хвороб. Тому бажано купувати м’ясо на базарах у людей, які вирощують тварин на натуральних продуктах, без зловживання хімічними препаратами. Вживання ковбас, сосисок варто обмежити, а дітям до 10 років взагалі вилучити з раціону. Бо всі хімічні речовини, які вони містять у собі у великих кількостях, накопичуються в організмі, особливо в слабких органах, і спричиняють різноманітні хвороби, зокрема й онкологічні. Сьогодні відомо, що атипові клітини можуть розвиватися від 10 до 30 років, а потім проявлятися злоякісними пухлинами.

Не менш важливим є й спосіб приготування їжі. Згідно з канонами тибетської медицини, вважаються шкідливими холодні, смажені, а також розігріті страви (тобто бажано вживати щойно приготовану їжу).

Релаксація - звільнення від негативної енергії

 

По-сьоме, виділяйте час для релаксаційних (розслаблювальних) практик: автотренінг, медитація. Дуже помічним є масаж. Під умілими руками фахівця розслабляються м’язи людини, це сприяє усуненню тілесних і психологічних блоків. Важко переоцінити значення розмови хворого з лікарем, який, окрім спеціалізованої допомоги, має проводити й психотерапевтичну роботу з пацієнтом. Лікар повинен допомогти людині відкорегувати спосіб життя, дати конкретні дієві поради.

Приміром, ефективною для нормалізації роботи нервової системи є така вправа: лягти на тверду поверхню (можна на підлогу), покласти під поперек невеликий валик (20 см висотою) й полежати 10-15 хвилин. Це також сприятиме виходу негативної енергії з енергетичного центру Маніпура. Після цього слід вийняти валик і полежати ще кілька хвилин. Звісно, при цьому варто уникати негативних думок. Можна вмикати легку заспокійливу музику чи задрімати.

Дуже корисна така вправа: 5 хвилин полежати, витягнувши руки вздовж тулуба, потім 5 хвилин, - піднявши руки вгору, щоб долоні дивилися догори. Це розширює легені, й організм повніше насичується киснем, крім того, розкриваються енергетичні центри, сприяючи вивільненню тіла від негативної енергії. Якщо людина це робитиме щодня хоча б один раз, вона зробить внесок у збереження свого здоров’я, профілактику серйозних хвороб.

Налагоджуйте «цілющий» сон

 

По-восьме, дбайте про гарний сон. Зараз багатьох людей турбує безсоння. До цього не можна ставитися легковажно, адже через сон відбувається зцілення організму.

Якщо ви погано спите, потрібно обмежити харчування перед сном. Однак голодувати в стресових ситуаціях не варто, це не принесе користі, а навпаки, завдасть шкоди: відбуватиметься ще більше виснаження нервової системи.

Щоб налагодити сон, скористайтеся тибетською методикою: наступної після безсонної ночі замість того, щоб відсиплятися, спіть лише половину того часу, який ви зазвичай відводите на сон. Тобто якщо ви спите переважно 8 годин, то наступної після безсоння ночі спіть лише 4 години. Це допоможе нормалізувати ритм сну. Якщо у вас і надалі виникатимуть проблеми зі сном, на кілька годин скорочуйте своє перебування в ліжку й з часом досягнете бажаного результату: організм увійде в амплітуду пропорційного навантаження й відпочинку.

Що стосується денного сну, то він не всім корисний. Приміром, людям з лімфоїдним складом (рихле тіло, схильність до захворювань слизової оболонки: риніти, ларингіти, цистити) він протипоказаний. Після нього настане не полегшення, а навпаки, стан розбитості. А ось посидіти в спокої 10-15 хвилин буде корисно для відновлення організму.

Терапія «сонцем»

 

По-дев’яте, боріться зі станом відчаю. Сьогодні почастішали скарги на депресивні стани, апатію. Через накопичення негативної інформації людина втрачає інтерес до життя, перестає виконувати свої звичайні повсякденні побутові справи (не займається прибиранням, не стежить за гігієною тіла тощо). З часом ці стани можуть перейти у хворобу - депресію, яка лікується досить довго й досить складно. Тому ліпше не допускати її, намагатися виводити себе зі стану відчаю.

Я раджу своїм пацієнтам - і дорослим, і дітям, один дуже простий спосіб: малюйте сонечка з промінцями, кожен з яких позначте написом: здоров’я, радість, любов тощо - пишіть усе, що вам заманеться. Вивішуйте ці малюнки на видних місцях, домальовуйте до сонечок нові промінці з новими написами. Використовуйте при цьому яскраві життєствердні фарби. Під час цього дійства відбувається концентрація на позитиві, а відтак нормалізація роботи нервової системи, психічного стану.

Намагайтеся якомога більше бувати на сонці, тому виходьте на прогулянки в сонячну погоду. Помічною є й така вправа: приберіть зручне положення тіла (сядьте чи ляжте), заплющте очі й уявіть, як усередині вас з’являється сонце, виникають один за одним його промінці радості, здоров’я, надії, гармонії тощо. Цей простий метод насправді працює досить ефективно для відновлення нервової сили та фізіологічних процесів в організмі.

Вчасна діагностика - шлях до швидкого одужання

 

По-десяте, не займайтеся самолікуванням. Часто нервове виснаження супроводжується й фізичною втомою. Люди поспішають придбати в аптеці настоянку ехінацеї чи інші препарати для підвищення життєвого тонусу. Однак це може бути шкідливо. Річ у тім, що неврози можуть бути пов’язані з багатьма іншими патологіями організму, приміром, захворюваннями щитоподібної залози, гінекологічними порушеннями, внаслідок чого страждають ендокринна та нервова системи, цукровим діабетом.

Тому прислухайтеся до свого організму, якщо разом з невротичними проявами з’являються інші симптоми, звертайтеся до лікаря. Приміром, випадання волосся, ламкість нігтів, пітніння можуть бути ознакою гіпертиреозу, погана переносність молока, відчуття сухості в роті - цукрового діабету тощо.

Олійні втирання та сечогінні чаї - засоби самодопомоги

 

По-одинадцяте, постійно допомагайте своєму організму. Розповім про ще один простий спосіб. Після прийняття душу чи ванни втирайте у своє тіло олію (маслинову, волоського горіха чи будь-яку іншу). Це сприяє поліпшенню обміну речовин, зняттю набряків, схудненню, поліпшенню стану хребта, суглобів та внутрішніх органів.

Якщо в людини внаслідок защемлень у хребті починаються такі явища: терпнуть руки чи тягне ногу, я раджу кілька днів попити сечогінні трави. Річ у тім, що ці неприємні симптоми завжди пов’язані з набряком тканин у ділянці хребта, внаслідок чого відбувається защемлення нервового закінчення. Сечогінні трави допоможуть вивести зайву воду з клітин, набряк зменшиться, а самопочуття поліпшиться.

З оздоровчою метою добре прийняти курс фолієвої кислоти ( продається в аптеках). Крім того, на фолієву кислоту багаті листкові овочі (салат, петрушка, кріп, кінза, листя кульбаби тощо). Для підтримання організму під час стресу та опісля варто приймати вітамін А та риб’ячий жир, які також можна придбати в аптеці.

Лікар допоможе підібрати й інші ефективні для конкретної людини засоби лікування та оздоровлення. Тому знайдіть фахівця, якому ви довіряєте, й у разі поганого самопочуття не зволікайте з консультаціями.

Бажаю вам гарного здоров’я.

Валентина КОШОВА, лікар-невролог, рефлексотерапевт.

До списку новин