загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

6 корисних продуктів, які шкідливі для зубів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Всі ми знаємо, що газована вода, солодощі та енергетичні напої дуже шкідливі для зубів. Але список подібних продуктів містить і інші, куди більш несподівані найменування.

Цитрусові

Вітамін С, який міститься в них необхідний для підтримки оптимального рівня колагену в яснах, але надлишок цитрусових негативно впливає на зубну емаль. Особливо шкідливі для зубів лимони і лайми, і вже тим більше апельсиновий сік, який плюс до всього містить цукор. Тому пити його слід тільки через соломинку.

Мигдаль

Один з найбільш корисних для здоров’я горіхів, насичений вітаміном Е і «здоровими» жирами. На жаль, мигдаль це жорсткий плід, який потрібно розгризати, в результаті чого зуби можуть кришитися і навіть ламатися.

Консерви

Прекрасна добавка в сендвіч — мінімум калорій і максимум смаку. Але вони містять багато кислоти через використання оцту. А ця кислота позбавляє зуби мінералів. У деяких консервах міститься цукор, дуже шкідливий для зубів.

Сухофрукти

Ще один різновид здорового десерту. Позбавлені води, сухофрукти через це перенасичені цукром, через що вони в прямому сенсі слова липнуть до зубів, викликаючи утворення бактерій.

Кава

Насичена корисними антиоксидантами, кава забарвлює зуби, що сприяє утворенню зубного нальоту.

Арахісове масло

Дуже популярний і смачний десерт, збагачений білками. Через свою «липкість» затримується на зубах, що збільшує ризик карієсу.

До списку новин