загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чим погані надмірні фізичні навантаження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якщо помірні фізичні навантаження корисні для серця, то надмірні заняття — призводять до порушень серцевої діяльності, викликаючи аритмію.

Все добре в міру — це негласне правило в черговий раз було підтверджене під час дослідження впливу підвищеного фізичного навантаження на здоров’я.

Вчені з Британського кардіологічного фонду, провівши дослідження на гризунах, встановили, що підвищені фізичні навантаження викликають молекулярні зміни в ділянках серця, що задають серцевий ритм. Це й призводить до аритмії серця.

За аритмії відбуваються порушення частоти та послідовності збудження й скорочення серця. Будь-який ритм серця, що відрізняється від нормального синусового ритму — це аритмія.

Відомо, що в стані спокою треновані атлети мають низький пульс і перебувають у хорошій фізичній формі завдяки регулярним тренуванням, проте з віком у них розвивається аритмія.

За припущеннями фахівців, тривалі тренування в таких видах спорту, як марафон і тріатлон, призводять до загального уповільнення серцевого ритму. Так, якщо у звичайної людини в стані спокою пульс може становити 60–100 ударів на хвилину, то у тренованих спортсменів він знижується до 30 ударів на хвилину і навіть менше під час сну, коли між скороченнями серця можуть виникати тривалі паузи.

Оскільки серцевий ритм задається ділянкою серця, яка контролюється нервовою системою, то вважалося, що низький пульс у спортсменів — результат надмірної активності автономної нервової системи.

Однак дослідження професора М. Бойєтта та його колег з університету Манчестера поставили під сумнів ці припущення. Під час експериментів вони виявили, що тривалі й інтенсивні фізичні навантаження викликають зниження рівня білка HCN4. Білок HCN4 відіграє важливу роль у роботі автономної нервової системи серця.

Професор Бойєтт каже: «Це важливий результат, оскільки хоча зазвичай низький пульс спортсмена не викликає ніяких проблем, у літньому віці в спортсменів, які довгі роки займалися виснажливими тренуваннями на витривалість, ризик виникнення аритмії трохи зростає».

Однак, як підсумовують дослідники, користь від фізичного навантаження набагато переважує ризик виникнення аритмії.

Щоб правильно тренувати свій організм на витривалість, слід дотримуватися наступних правил:

— перед початком таких фізичних вправ, як біг, та інших видів інтенсивного навантаження, необхідно поступово збільшувати навантаження. Почніть з розігріву і розтяжки м’язів;

— пам’ятайте: надмірне інтенсивне навантаження може послабити навіть найсильнішого атлета. Інтенсивне навантаження на органи дихальної та серцево-судинної системи вимагає перерв між піками навантаження. Під час відпочинку організм відновлюється;

— Для дорослої людини анаеробічні навантаження не повинні перевищувати 2,5 годин на тиждень.

Аліна Танько

До списку новин