загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Шкідливі звички бабусь позначаються на здоров'ї онуків

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Шкідливі звички бабусі можуть сприяти розвитку астми у внука. Вчені виявили, як хімічні речовини і зовнішні фактори, впливу яких піддається організм, впливають на здоров'я майбутнього покоління.

Дослідження на щурах показало, що споживання нікотину має серйозні наслідки для здоров'я: вагітні гризуни, які отримують нікотин, народжували астматиків. Ці пацюки, в свою чергу, також народжували астматиків, незважаючи на те що вони безпосередньо не піддавалися впливу нікотину. Вчені заявили, що нікотин може залишити "позначку" на геномі, а це робить майбутнє покоління більш сприйнятливим до респіраторних захворювань, наприклад, до астми.

Іншими словами, причина астми у онуків пов'язана з генетичними змінами, викликаними зовнішнім фактором, в даному випадку курінням. У результаті вчені прийшли до висновку, що чинники, впливу яким піддавалися вагітні, не тільки впливають на дитину в утробі, а й на майбутнє покоління.

Дані результати підтверджують раніше отримані відомості, що вказують на зв'язок між здоров'ям бабусі й онука. Фахівці університету Південної Каліфорнії встановили, що куріння бабусі під час вагітності збільшує ризик розвитку астми у внука, незалежно від наявності шкідливої звички у матері дитини.

Медики б'ють на сполох у зв'язку зі стрімким зростанням хворих на астму. У всьому світі щодня курять порядку 250 мільйонів жінок. 12% жінок не відмовляються від сигарет навіть під час вагітності, а в результаті щорічно народжуються 400 тис. дітей, які зазнали дію тютюнового диму в утробі матері. Згідно статистиці, кількість жіночих смертей від раку легенів значно перевищує число смертей від раку молочної залози.

Астма є найпоширенішим хронічним захворюванням в дитинстві, який чинить значний вплив на життя дитини. Хоча розвиток астми пов'язаний з безліччю факторів, однак куріння під час вагітності - один з найбільш відомих, і його можна уникнути. Відмова від куріння під час вагітності дозволить зменшити число випадків астми у покоління майбутнього.

Тож, виходить, що не тільки від батьків залежить майбутнє здоров’я дитини. Бабусі теж відіграють чималу роль у цьому. І не відмовляючись від паління будучи вагітною своєю дитиною, ви губите не лише її здоров’я, а і здоров’я наступного покоління, як мінімум. Згадайте про це, коли вам захочеться підпалити цигарку…

До списку новин