загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Яка їжа допоможе зміцнити спину

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Якісна їжа та збалансована дієта дуже важливі для здоровя людини. Дієта та підтримання здорової ваги також відіграють неабияку роль для спини, допомагаючи попередити багато проблем та прискорити лікування після травм.

Які продукти варто обирати?

Кістки, м’язи та інші складові хребта потребують гарного харчування. Щоб бути впевненими, що Ваші кістки сильні та здорові, важливо дотримуватись дієти, багатої на кальцій. Він є в молочних продуктах, таких як йогурт, сир, тофу, а особливо багато його в молоці, в овочах з темно-зеленим листям, таких як шпинат, броколі, арахіс, горох, чорні боби, в деяких видах риби (лосось і сардини); і у багатьох інших продуктах, таких як насіння кунжуту, мигдаль та неочищений цукор.

Інші поживні речовини, що допоможуть зміцнити Ваші кістки – це марганець (буряк, неочищений рис, насіння соняшника, малина, грецькі горіхи, шоколад, мідії, ягоди чорниці), бромелін (основне джерело – ананас) і вітамін D («вітамін світла», котрий Ви можете знайти в молоці, лососі та тунці). Також корисний імбир, оскільки його протизапальні та знеболюючі властивості можуть зменшити біль у м’язах та хронічний біль, спричинений болем у попереку.

Їжте більше фруктів та овочів

Фрукти і овочі низькокалорійні, крім того, у них багато вітамінів, мінералів фотохімічних сполук та волокон. Експерти рекомендують з’їдати 5-9 порцій фруктів та овочів щодня. Щільний графік, їжа на ходу, спокуса нездоровою їжею є бар’єром для отримання достатньої кількості фруктів та овочів.

Не пропускайте сніданок

Здоровий сніданок – це запорука гарного харчування. Незалежно від того, працюєте Ви вдома або в офісі, навчаєтесь, або постійно їздите у відрядження, пропускати сніданок не можна. З’їдаючи поживний сніданок, Ви задаєте тон на весь день.

Коли Ви пропускаєте сніданок, Ви, швидше за все, відчуєте втому, коли Ваш мозок і тіло вичерпають своє паливо. Ви можете випити чашку кави або з’їсти солодку плитку шоколаду, щоб прокинутись, але це допоможе лише на кілька хвилин, і до обіду Ви захочете їсти, станете дратівливими, і, можливо, Ваш настрій схилить Вас до нездорової їжі за обідом.

В ідеалі сніданок має містити білок (нежирне м'ясо, яйця, боби тощо) і клітковину (цільні зерна, овочі, фрукти). Гарний приклад здорового сніданку: яйце, зварене на круто, апельсин і чашка цільнозернових пластівців зі знежиреним молоком. Уникайте солодких пластівців, сиропів, випічки і білого хліба, тому що вони швидко перетравлюються, і Ви відчуєте голод і втому вже за кілька годин. Натомість, білок і клітковина втамують Ваш голод, і Ви будете ситі до обіду.

До списку новин