загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

9 способів повернути старіння назад

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Чи можна зупинити старіння і навіть пустити його у зворотний бік? Мова не про видалення зморшок за допомогою ботокса або фейсліфтингу, а старіння, як біологічний процес. Виявляється, це цілком реально!

1. Скинути зайві кілограми

Ожиріння збільшує ризик діабету, раку і хвороб серця, віднімаючи до 12 років життя. А ось позбавлення від зайвої ваги це життя продовжує і омолоджує організм.

2. Відмова від алкоголю

Кілька доз спиртного за один присід в щоденному режимі завдають шкоди внутрішнім органам, послаблюють імунну систему і підвищують ризик деяких видів раку. Алкоголь старить шкіру ще швидше за сонце.

3. Боротьба зі стресом

Хронічний стрес прискорює старіння, так як пошкоджує ДНК клітин за рахунок скорочення теломерів — кінцевих ділянок хромосом. Саме від їх довжини залежить наша тривалість життя. Неможливо повністю позбутися стресу, але йога, медитації та інші релаксаційні техніки допоможуть знизити його рівень.

4. Освіта

Чим більше ви вчитеся, тим довше живете. По-перше, більш освічені люди краще розбираються в здоровому способі життя. З ростом освіти збільшується і дохід, що дозволяє отримувати більш якісне медобслуговування.

5. Спілкування

Величезна кількість досліджень показує, що наявність друзів і широкого кола спілкування позитивно впливає на здоров’я. У тому числі це стосується і старіння, так як люди з великою кількістю друзів живуть на 22% довше тих, у кого коло спілкування звужене. До такого висновку прийшли австралійські вчені.

6. Благодійність

Добровільна і безоплатна участь у якихось благодійних проектах пов’язана зі зниженням ризику передчасної смерті, як з’ясували дослідники з Університету Мічигану.

7. Фізичні навантаження

Професійний спорт старить людину, а от грамотно підібрані фізичні навантаження, навпаки, значно подовжують молодість. У багатьох випадках вони дозволяють домогтися приголомшливого ефекту омолодження.

8. Обмеження білків

Насичена м’ясними продуктами дієта пов’язана з підвищеним ризиком хвороб серця, діабету і раку кишечника.

9. Відмова від куріння

Протягом двох-трьох років після відмови від куріння до 90% колишніх курців відчутно і помітно молодіють. Тим часом, всього одна сигарета в день скорочує життя на 15 років.

До списку новин