загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Про що говорить температура 37,3?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Варіантів два: або ця температура є нормою, або вона свідчить про наявність якого-небудь захворювання.

Що значить «норма»?

Існує усталена думка, що температура тіла 36,6 градусів — це фізіологічна норма для всіх людей. Насправді це не зовсім так: індивідуальна температурна норма може для кожної людини коливатися в межах від 35,5 до 37,5 градусів. Це залежить від багатьох факторів: фізіологічного стану організму, рівня фізичного навантаження, гормонального фону, статі, віку і навіть стану навколишнього середовища: часу доби, температури повітря в приміщенні, рівня вологості.

Можна провести нескладний експеримент і виміряти свою температуру протягом доби. Ви помітите, що вранці (в проміжку між 4 і 6 годинами) температура тіла буде найнижчою, а після 17.00 і до 23.00 найвищою. Потрібно пам’ятати, що у здорової людини коливання температури в півградуса протягом доби цілком нормальне явище.

Крім того потрібно враховувати, що до підвищення температури можуть привести надмірні фізичні навантаження, гормональні зміни, емоційний стрес. У жінок температурні коливання в 0,5 градуса можуть закономірно відзначатися протягом менструального циклу, у дітей температура до 37,5 вважається нормальною, у літніх людей температура тіла підвищується менше, ніж у більш молодих.

Тому перш ніж підозрювати у себе наявність якихось серйозних захворювань, проаналізуйте вищевикладені фактори, поспостерігайте за своїм станом у динаміці — можливо причина криється в якомусь одному з них або в сукупності декількох?

А якщо ні?

Якщо явного пояснення підвищеній температурі ви не знаходите і вона зберігається кілька днів або навіть тижнів, а інших явних скарг на здоров’я не спостерігається, то не затягуйте з візитом до хорошого терапевта. Існує цілий ряд найрізноманітніших захворювань, початковим ознакою яких є саме незначне підвищення температури.

Звичайно, з одного боку, якщо крім субфебрильної температури (так називають температуру від 37,2 до 38 градусів) інших ознак, що свідчать про наявність захворювання немає, навіть досвідченому терапевту буде важко поставити правильний діагноз, а з іншого, чим раніше буде виявлена ​​хвороба, тим простіше буде з нею впоратися. У будь-якому випадку лікар порекомендує здати потрібні аналізи і пройти необхідне обстеження, щоб виявити приховану інфекцію або вогнище запалення.

Можливі причини підвищеної температури

ГРВІ, ГРЗ чи грип при відсутності інших характерних симптомів, що супроводжують ці інфекційні захворювання, лікар, швидше за все, виключить відразу. Але існує чимало інших захворювань, першою, а часто і єдиною ознакою яких є саме підвищення температури трохи вище 37 градусів. Розглянемо деякі з них.

Запальні (інфекційні та неінфекційні) захворювання. Перше захворювання в цьому ряду — туберкульоз. Дуже часто небезпечна хвороба перші тижні протікає безсимптомно і крім субфебрильної температури ніяк себе не проявляє.

Хронічна вогнищева інфекція. Тонзиліт, Андекс, синусит, простатит, запалення маткових придатків і інші хронічні запальні процеси, які локалізуються в певному органі. Ці захворювання можуть протікати без підвищення температури, але в тому випадку, коли імунітет людини ослаблений, організм може відреагувати підвищенням температури. У цьому випадку температура нормалізується після того, як буде усунута основна причина.

Хронічні інфекційні захворювання. Існує цілий ряд подібних захворювань, єдиним проявом яких є субфебрильна температура, наприклад, бруцельоз, хвороба Лайма, токсоплазмоз.

«Температурний хвіст». Суть даного стану в наступному: людина перехворіла певним інфекційним станом і якийсь час (кілька тижнів і навіть місяців) у нього може зберігатися підвищена температура. Само по собі цей стан не небезпечний і з часом пройде, але все ж варто бути напоготові і не переплутати «температурний хвіст» з можливим рецидивом хвороби.

Незапальні захворювання. Ендокринні та імунні захворювання, хвороби кровоносної системи і безпосередньо крові. Це досить велика група захворювань, серед яких такі хвороби як дерматоміозит, системний вовчак, синдром С’егрена, міастенія гравіс, хвороба Аддісона та багато інших. Серед інших залізодефіцитна анемія, яка, як відомо, характеризується зниженим вмістом в крові гемоглобіну. На тлі ослабленого імунітету анемія дуже часто супроводжується підвищенням температури.

Температура більше 5ти днів може свідчити про початок ускладнень застуди і потрібно звернутися до лікаря.

Правильно міряйте температуру!

Перш ніж приміряти на себе різні хвороби, переконайтеся в тому, що ви правильно вимірюєте температуру. Багато хто вважає, що це досить просто, але більшість з нас роблять це неправильно, звичним з дитинства жестом ставлячи градусник під пахву. Насправді вимірювання температури в пахвовій западині — це найменш точний метод. Більш точні результати дає вимір температури в ротовій порожнині, вушному каналі або прямій кишці.

І що важливо, переконайтеся в справності термометра, а ще краще придбайте електронний градусник — він більш точний і абсолютно безпечний.

До списку новин