загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Завжди здорова шия

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Згадайте, як це неприємно і незручно, коли раптово шия відмовляється повертатися без болю. Або, ще гірше, коли через це починає і голова наливатися вагою. Причина болю криється в погіршенні кровопостачання в шийному відділі хребта. Як наслідок - розвиток остеохондрозу з усіма витікаючими наслідками. Позбутися від болю вам допоможуть нескладні вправи.

Визначте, в якому стані ваша шия, за допомогою нескладного тесту.

1. Повільно нахиліть голову вперед, намагаючись торкнутися підборіддям грудей, потім так само обережно закиньте її назад.

2. Нахиліть голову вліво, потім вправо, намагаючись торкнутися вухом плеча.

3. Поверніть голову чітко на 90 градусів в одну, а потім в іншу сторону.

4. Плавно повертаючи голову в кожну сторону, постарайтеся зазирнути собі за спину.

Якщо ви без праці і хворобливих відчуттів виконали всі завдання тесту, можете себе привітати! Але, на жаль, це буває рідко.

Якщо, виконуючи рухи головою, ви чули похрускування, вам важко було повернути її на 90 градусів або при нахилах виникала біль, значить, шия має потребу в лікуванні. Почніть з самих простих вправ.

Відкидання ГОЛОВИ.

Мета цієї вправи - поліпшити венозний відтік від голови. Сядьте на стілець «задом наперед», тобто обіпріться руками об його спинку. Розслабте м'язи рук і ніг, голову вільно відкиньте назад. Посидьте з відкинутою головою хвилину, дихайте вільно і глибоко. Потім встаньте і походіть трохи. Повторіть 2-3 рази.

«ВИДОВЖЕННЯ» ШИЇ

Встаньте або сядьте прямо, голову опустіть на груди. При вдиху підніміть голову вгору (при цьому ваш погляд спрямований в стелю) і потім витягніть шию, наче хтось тягне вас за верхівку. При видиху голову опустіть. Повторіть 6-8 разів.

«ВІСІМКИ»

Початкове положення, як в попередній вправі. Описуйте головою (як би верхівкою) уявну вісімку: гурток вправо, гурток вліво. Дихайте вільно. Повторіть 4-6 разів, і якщо при виконанні відчуєте хрускіт, то виконуйте цю вправу 2-3 рази на день по 6-8 разів.

НАХИЛ З ОПОРОМ

Сядьте прямо, пальці рук переплетіть під підборіддям. При видиху голову нахиліть вниз, надаючи при цьому опір тильною стороною долонь. Потім при вдиху голову нахиліть тому, надаючи при цьому посилений опір долонями, розташованими на потилиці. Повторіть 4-8-12 разів, не затримуючи дихання.

До списку новин