загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як чорний шоколад допомагає людям з хворими ногами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вживання однієї плитки чорного шоколаду може допомогти пацієнтам, що мають проблеми з артеріями на ногах.

Таких висновків дійшли італійські науковці. Вони перевірили це у пілотному дослідженні серед пацієнтів із захворюванням периферичних артерій, повідомляє Еспресо.TV із посиланням на британське видання The Daily Mail. Під час хвороби зменшується приплив крові, що викликає біль та втому в ногах або стегнах при ходьбі.

З двадцяти учасників експерименту 14 чоловіків і 6 жінок у віці від 60 до 78 покращили свою здатність ходити без сторонньої допомоги після вживання темного шоколаду.

Так, пенсіонерів випробовували на біговій доріжці один раз вранці і знову після вживання 40-грамової плитки темного або молочного шоколаду.

Після темного шоколаду вони проходили в середньому на 39 футів далі і на 17 секунд довше, аніж раніше за день. Після вживання молочного — не було жодних покращень.

Дослідники стверджують, що знайдені в какао поліфеноли покращують кровообіг. Темний шоколад містить 85% какао, багатих на поліфеноли. У молочному ж шоколаді їх вміст на 30% менший.

Наразі, за словами науковців, аби підтвердити позитивні зміни в організмі, потрібне масштабне дослідження.

«Покращення, які ми побачили, були незначними. Проте користь від чорного шоколаду є доволі відчутною для якості життя цих пацієнтів», — зазначив співавтор теорії доктор Лоренцо Лоффредо.

Доктор Франческо Віолі додає: «Продукти, багаті на поліфенол, можуть сформувати нову терапевтичну стратегію для протидії серцево-судинним ускладненням».

До того ж поліфенолвмісними продуктами є гвоздика, сушена перцева м’ята, насіння селери, каперси та горіхи.

До списку новин