загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фізкультура захистить від каменів у нирках

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Фізичні вправи знижують ризик утворення каменів у нирках, заявили американські вчені.

Група експертів з Університету Каліфорнії, медичного центру Джорджтаунського університету і школи медицини Університету Вашингтона вивчили дані про 85 тисяч жінок в постменопаузі у віці від 50 років. У всіх учасниць визначили ІМТ і щорічно контролювали фактори, які можуть впливати на ризик утворення нирок (харчування, фізична активність тощо). Через 8 років камені в нирках з’явилися у 3% учасниць. Вчені підрахували, що у жінок, які не менше одного разу на тиждень 1:00 бігають підтюпцем або 2,5 години ходять пішки, ризик утворення каменів у нирках знижено на 31%. У тих, хто виконує хоча б половину такого навантаження, ймовірність хвороби знижена на 22%, в ​​порівнянні з тими, хто веде малорухливий спосіб життя.

При цьому, для зниження ризику утворення каменів в нирках важлива не інтенсивність, а тривалість фізичних навантажень. Скорочення кількості висококалорійних продуктів у раціоні також допомагає знизити цей ризик.

До списку новин