загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гарбуз в рецептах народної медицини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Гарбуз - справжній скриньку мінеральних сполук. Вона містить у великій кількості кальцій, калій, фосфор, залізо, фтор і цинк. У гарбузовому м'якушки дуже багато каротину, вітамінів С, вітаміни групи В.

У народній медицині широко використовують насіння і м'якоть плодів гарбуза.

Насіння гарбуза використовують як засіб проти стрічкових і круглих , аскарид і гостриків. Розтерті в ступці 300 г насіння із зеленою оболонкою змішують з 50-100 г меду і приймають протягом 1 години невеликими порціями натщесерце. Через 3 години п'ють проносне і потім через півгодини ставлять клізму. Дітям кількість насіння зменшують залежно від віку.

Відвар з насіння гарбуза готують наступним чином: сирі неочищені насіння (120-200 г) очищають, подрібнюють і заливають подвійною кількістю води. Потім на водяній бані, на слабкому вогні, витримують отриману масу протягом двох годин, не доводячи до кипіння. Суміш віджимають, охолоджують протягом 10 хвилин, фільтрують і п'ють по 1 столовій ложці протягом півгодини весь відвар. Через 2 години приймають сольове (тільки не масляне) проносне.

Протягом двох діб дотримуються молочно-рослинну дієту.

М'якоть гарбуза рекомендують як сечогінний і поліпшує обмін речовин засіб , а також як легке проносне. М'якоть плодів має протизапальну властивість. Її прикладають при опіках, екземі, висипах до запалених ділянок шкіри.

М'якоть, зварену з медом, вживають в їжу при хворобах сечового міхура, печінки, нирок, а також серцево-судинних захворюваннях, що викликають набряки.

Печена м'якоть гарбуза використовують як дієтичний продукт, оскільки не надає подразнюючої впливу на ниркову тканину. М'якоть гарбуза є протиблювотну засобом для вагітних .

Каша на меду з пшона і м'якоті гарбуза покращує функцію кишечника . Особливо корисна вона при колітах з недостатнім випорожненням кишечника. Як сечогінний і жовчогінний засіб їдять сиру (по 0,5 кг на день), варену, печену гарбуз (по 1,5-3 кг на день 3-4 місяці). У цих же цілях приймають відвар з плодоніжок (15-20 г дрібно нарізають і варять 15 хвилин в 2 стаканах води - доза на день).

Показана гарбуз при пієлонефритах, гострих і хронічних циститах і деяких формах уретритів. У цьому випадку. її вживають 2 рази на день по 50 г у вигляді каші.

Дуже хороші результати в цих випадках дає свіжий сік , отриманий з сирого гарбуза (2-3 склянки на день). Заспокійлива дія робить гарбузовий сік або відвар з медом при безсонні. Використовуються і квітки, і черешки гарбуза. Наприклад, відвар з квіток гарбуза використовують для загоєння ран, а з черешків - як ефективний сечогінний засіб.

Тибетська народна медицина використовує гарбуз у лікувальному харчуванні при захворюваннях печінки, нирок і серця, лікуванні гастритів з підвищеною кислотністю, а також при виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки: 15-20 г дрібно нарізаних плодоніжок і 2 г прополісу варять 15 хвилин в 2 стаканах води - доза на день.

До списку новин