загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Причини розвитку геморою

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Геморой — хвороба, з якою не жартують. Дізнайтеся, які причини розвитку цього захворювання, і як його уникнути.

Геморой — захворювання, що виникає внаслідок запалення гемороїдальних вен. При цьому навколо прямої кишки утворюються вузли, які можуть завдавати болю. Як правило, геморой розвивається поступово: вени прямої кишки заповнюються кров’ю, і з часом утворюються гемороїдальні вузли. Хворий може відчувати дискомфорт під час сидіння або ходьби. Також відзначається болючість при дефекації, а іноді вузли кровоточать.

Якщо ж з вами трапилася ця неприємність, то найкращим виходом із ситуації буде візит до лікаря. На жаль, часто люди соромляться цієї хвороби, і весь час відкладають візит до лікаря на потім. Адже чим раніше ви впораєтеся з цією хворобою, тим менше незручностей вона вам доставить в подальшому. А соромитися своїх проблем нітрохи не варто. Повірте, лікарі-проктологи прекрасно знають, з якими хворобами їм доведеться мати справу.

Найпоширеніші причини

Якщо ж ви не знаєте, що таке геморой, то для вас дуже важливо дотримуватися профілактичні заходи. На жаль, люди в цивілізованих країнах найбільше схильні до цього захворювання. І сьогодні важко знайти міської людини, яка хоч раз у своєму житті не стикався хоча б з нескладною формою геморою.

Неправильне харчування

Якнайшвидший шлях до геморою — це хронічні запори. Сприяє замкам нездорова їжа. З часом хронічні запори приводять до запалень прямої кишки і внутрішніх кровотеч. Для того щоб позбутися від запорів дуже важливо вживати здорову їжу. Сміливо додайте в свій раціон овочі, фрукти, сухофрукти, а також цільне зерно (і продукти з цільного зерна) і кисломолочні продукти (кефір, кисле молоко). Якщо ви схильні до запорів, то найкраще вирішувати проблему вже на цьому рівні, не доводячи свій організм до небажаних наслідків.

Недолік рідини

Продовжуючи тему запорів, необхідно відзначити, що затримки калових мас у кишечнику сприяє хронічне зневоднення організму. Встановлено, що для підтримки свого здоров’я людині необхідно щодня вживати 30 мл чистої води на 1 кілограм маси тіла. Це означає, що якщо ви важите 70 кілограм, то вам необхідно випити близько 2-х літрів води на добу. Хронічне зневоднення веде до інтоксикації організму і надалі розвитку безлічі хронічних захворювань (у тому числі запорів і геморою). Тому лікарі-проктологи вже давно відзначили той факт, що пацієнти, які страждають гемороєм, як правило, п’ють недостатня кількість води в добу.

Гіподинамія

До застою крові в області живота і вен прямої кишки може призвести малорухливий спосіб життя. Тривале положення в стані сидячи або стоячи вкрай негативно позначаються на кровообігу. Також варто уникати тривалих статичних навантажень, які негативно відбиваються на роботі внутрішніх органів і стан хребта. Для поліпшення кровообігу рекомендується ходьба, плавання, і будь-який інший вид фізичного навантаження. Однак і тут важливо не переборщити. Пам’ятайте, що все добре, що в міру. Лікар-проктолог Федір Ткаченко відзначає, що при нескладній формі геморою заняття спортом не протипоказані, проте навантаження повинні бути не інтенсивними. — Тут підійдуть ходьба, плавання і біг підтюпцем.

«Причин для виникнення дискомфорту, болю, відчуття чужорідного тіла в прямій кишці — багато. Найбільш часті — хронічний геморой, хронічна або гостра анальна тріщина.»

Для поліпшення кровотоку в області живота рекомендується робити масаж живота перед кожним прийомом їжі. Для цього кілька разів зробите рухи пальцями з натисканням по всій області живота.

Викривлення хребта

При викривленому хребті порушується іннервація внутрішніх органів. Це стосується і органів малого тазу. Якщо при діагностиці з’ясується, що причиною вашого геморою є неправильна постава, то симптоматичне лікування геморою нічого вам не дасть. До тих пір поки ви не вирішите проблему з хребтом, вас постійно буде мучити геморой.

До списку новин