загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відволікання уваги заважає запам'ятовуванню

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди похилого віку більш схильні відчувати погіршення пам'яті та розумової активності за наявності «довколишніх подразників», таких, наприклад, як інформація, що не має жодного відношення до поставленого завдання.

Результати, отримані  психологами з Райс університету та Університету Джона Хопкінса, є першими, що переконливо свідчать про погіршення функцій через наявність довколишніх подразників, таких як сторонні розмови під час виконування завдань.

Для свого аналізу дослідники обстежили 102 людини у віці від 18 до 32 років, а також 60 людей у віці від 64 до 82 років. Усі вони взяли участь у серії завдань, які задіюють пам'ять і пізнавальну здатність.

Коли учасників протестували на рівень запам'ятовування списків слів, люди з молодшої тестової групи відтворили їх з точністю у 81 відсоток. Точність запам'ятовування в старшої групи була на рівні 67 відсотків. Коли до тестів ввели сторонні розмови (тобто розмови, які слід було ігнорувати), точність відтворення молодшої групи знизилася до 74 відсотків, а точність відтворення старшої групи - до 46 відсотків.

«Майже будь-який застосований тип тестування пам'яті показав спад рівня запам'ятовування починаючи з 25 років, - стверджують Ранді Мартін та Елма У. Шнайдер, професори психології в Райс і співавтори дослідження. - Разом з тим, це перше дослідження, яке переконливо показує вплив довколишніх подразників на обробку даних з більшими наслідками для старшої ніж для молодшої аудиторії».

Мартін заявив, що отримані дані можуть дати поштовх для подальшого дослідження здатності мозку «реорганізуватися» після травматичних ушкоджень та неврологічних розладів.

Результати дослідження опубліковані в журналі Психологія та старіння.

Переклад з англійської.

Здійснив Роман Олійник, директор відділу з міжнародних відносин

До списку новин