загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що таке паліативна допомога?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

ПОБО «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» в рамках виконання інформаційно-пізнавального проекту «Наше здоров’я» продовжує цикл статей, направлених на пропагування здорового способу життя та підвищення обізнаності людини до свого здоров’я.

Паліативна допомога є важливою складовою системи охорони здоров’я та соціального захисту громадян України і забезпечує реалізацію прав людини на гідне завершення життя та максимальне зменшення болю і страждань. Паліативна допомога є комплексом медичних, соціальних, психологічних та духовних заходів, спрямованих на покращення якості життя пацієнтів, які мають невиліковну хворобу та обмежений прогноз життя, а також членів їхніх сімей. Головні завдання паліативної допомоги - позбавлення від болю, усунення або зменшення розладів життєдіяльності та інших важких проявів хвороби, догляд, психологічна, соціальна та духовна допомога пацієнту та його рідним, як в умовах спеціалізованого медико-соціального закладу – хоспісу, так і вдома.

В Україні 85% – хворих помирають вдома, наодинці, страждаючи від болю, депресії, відсутності належного догляду, інших симптомів хвороби. Невиліковна хвороба викликає різноманітні соціальні проблеми у хворого та членів його родини, пов’язані з потребами догляду.

За дослідженнями ВООЗ, близько 60 % хворих в термінальній стадії потребують паліативної допомоги. Для України це близько 480 тис. пацієнтів щороку. Окрім того, ця проблема торкається рідних пацієнта, а це, як мінімум, ще двох людей на кожного. Таким чином, паліативної допомоги в Україні потребують щороку близько 1,5 млн. осіб.

В січні 2014 року в м. Полтава померло 347 людей.. Із  них 60% - 208 осіб потребували стороннього догляду, а ще мінімум  516 родичів цих померлих безпорадно жили в стані крайнього стресу весь той час, коли їх рідні помирали.

Проблема забезпечення кваліфікованим доглядом  безнадійно хворих  та людей похилого віку в Полтавській області і в Полтаві досі не вирішена. Причина – брак коштів.

Зусиллями ПОБО «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги» розробляється концепція доступності паліативної допомоги для громадян м. Полтава «Хоспіс на дому», в разі чього, пацієнт зможе отримувати такі послуги, які надаються хоспісом у себе вдома.

Хоспіс надає допомогу невиліковно хворим пацієнтам, які перебувають у завершальній стадії свого життя, а також хворим з прогресивним, загрозливим життя захворюванням. Мета хоспісу полягає в підтримці гідного рівня життя, дозволяючи пацієнтові жити так, як живуть здорові люди, наскільки це можливо, в обстановці домашнього комфорту. При цьому основною метою є контроль симптомів, а не лікування хвороби.

У хоспісі складається план індивідуального догляду для кожного пацієнта та його сім'ї. Він розробляється та контролюється колективом фахівців різного профілю. Сюди входять: лікар, медична сестра, помічники по будинку, соціальні працівники, юристи, а також добровольці. Вони надають соціальну, емоційну, духовну і психологічну підтримку, а також медичну допомогу. Допомога надається на дому, за винятком особливих обставин, коли може знадобитися стаціонарне лікування.  

Полтавська обласна благодійна організація «Асоціація паліативної та хоспісної допомоги»

До списку новин