загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Остеохондроз: містифікація останніх десятиліть

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У цій статті ви ознайомитеся з найпоширенішими помилками про остеохондроз, які часто заважають хворому прийняти правильне рішення.

Згідно з медичними даними, від болю в спині страждає більшість дорослого населення, і однією з найпоширеніших причин больових відчуттів є остеохондроз — захворювання, при якому відзначається дистрофічне порушення в суглобових хрящах.

За останні кілька десятків років остеохондроз «обріс» безліччю міфів, які йдуть врозріз з медичними фактами.

Остеохондроз і «відкладення солей»

Багато хто вважає, що остеохондроз виникає через відкладення солей. Насправді кісткові розростання хребців (остеофіти) — це природний захисний механізм організму, який виникає у відповідь на збільшення навантаження, і солі тут абсолютно ні при чому. Завдяки кістковим розростанням збільшується площа хребців, що дозволяє знизити навантаження на них. Як правило, остеофіти не викликають больових відчуттів.

Остеохондроз — це хвороба літніх

Це не зовсім вірно. Природно, з віком організм слабшає, і ймовірність розвитку безлічі хронічних захворювань тільки збільшується. Що стосується остеохондрозу, то розвиток даного захворювання пов’язаний з порушенням нормальної біомеханіки, коли організм змушений «підлаштовуватися» під різні травми з подальшою фіксацією змін. Простіше кажучи, відбувається своєрідний перекіс тулуба. Так істотно збільшуються навантаження на хребет, що призводить до його прискореного зносу. Безумовно, існують і зовнішні фактори, що впливають на розвиток остеохондрозу. Це гіподинамія, вимушене тривале знаходження в одній позі (сидяча робота) і надмірні фізичні навантаження.

Остеохондроз — це інфекція

У 50-х роках минулого століття популярною була теорія, згідно якої остеохондроз вважався інфекційним захворюванням. Тільки на початку 90-х років вченим і медикам вдалося повністю спростувати цей постулат.

При остеохондрозі корисні прогрівання і контрастні процедури

Якщо у вас є дане захворювання, то лікарі не рекомендують піддавати температурним перепадам, оскільки це, як правило, викликає загострення хвороби.

При остеохондрозі призначають протизапальні препарати

Це твердження вірно лише частково. Дійсно, при остеохондрозі лікарі призначають хворому нестероїдні протизапальні препарати. На якийсь час біль усувається, однак стан тканин при цьому може погіршитися, оскільки такі протизапальні препарати припиняють доступ кисню і поживних речовин до тканин, які і так відчувають голодування. Таким чином, застосування нестероїдних протизапальних засобів виправдане лише протягом короткого періоду. При систематичному їх застосуванні відбувається посилене голодування тканин, що призводить спочатку до фіброзу, а потім і некрозу.

Біль пройде сама собою

Багато людей, страждаючих від остеохондрозу, відкладають візит до лікаря, вважаючи, що біль обов’язково пройде і більше ніколи не буде їх турбувати. Так, дійсно, біль з часом проходить, але больові напади при остеохондрозі мають певну циклічність, і через певний період хворий знову буде відчувати біль. При цьому інтенсивність больових відчуттів з кожним разом може зростати, тому з лікуванням остеохондрозу не варто зволікати.

При остеохондрозі потрібно вживати багато кальцію

Безумовно, кальцій потрібен нашому організму, але дефіцит цього елемента і остеохондроз ніяк не пов’язані. При нестачі кальцію розвивається співзвучне з остеохондрозом захворювання — остеопороз, при якому відзначається крихкість кісток.

Остеохондроз не лікується

Дійсно остеохондроз досить важко піддається лікуванню, і багато хворих попросту зневірилися в спробах здолати хворобу. Але, як запевняють фахівці, немає нічого неможливо, і остеохондроз можна перемогти. У даному випадку успішність лікування багато в чому залежить від того, як скоро після появи перших симптомів хворий звернувся за допомогою до лікаря. Крім того, багато що залежить від самого пацієнта: його дисциплінованості, терпіння і відповідальності.

Звернутися до лікаря слід при наявності таких симптомів:

  • дискомфорт і болі в хребті;
  • обмеження рухливості;
  • оніміння якоїсь частини тіла;
  • «ватність ніг»;
  • головні болі і кола перед очима;
  • міжреберна невралгія і прояви вегето-судинної дистонії.

При проведенні адекватного лікування можна усунути практично всі патологічні прояви остеохондрозу, а також зупинити прогресування хвороби і уникнути ускладнень.

До списку новин