загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікарі розповіли, коли саме потрібні антибіотики

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Надмірне вживання антибіотиків наблизило людство до небезпечної межі, за якою ці ліки вже не зможуть нам допомогти. А значить, хвороби на кшталт запалення легенів, сепсису або сифілісу знову стануть смертельними, як це було до 1942 року.

Відкриття в 1942 антибіотиків поклало початок новій ері медицини. Десятки перш фактично невиліковних хвороб перестали загрожувати людству. Але тепер світ зіткнувся із загрозою завершення тієї самої благодатної ери. Лікарі продовжують виписувати антибіотики при всякій нісенітниці, а пацієнти приймають ці ліки за власною ініціативою, що народжує нові різновиди бактерій, які мають резистентність до будь-яких препаратів. У людства ще є шанс зберегти силу антибіотиків, але для цього необхідно чітко розуміти, в яких випадках ці ліки слід приймати, а в яких ні.

Біль у горлі

У більшості випадків антибіотики не потрібні! Болі в горлі викликаються не бактеріями, а вірусами, проти яких ці ліки безсилі. Застосування антибіотиків допустимо у виняткових випадках при явних ознаках бактеріальної інфекції і тільки за рішенням лікаря.

Інфекції грудної клітки

Вам не потрібні антибіотики, якщо ви стали жертвою бронхіту, який викликається вірусом. Якщо кашель триває більше трьох тижнів, то відвідайте лікаря. Антибіотики будуть потрібні при високій (більше 38,5) температурі, задишці, головних болях і коричневої мокроти при кашлі. Це, скоріш за все, симптоми пневмонії, яка викликається бактеріями.

Синусит

Велика частина синуситів викликається вірусами, тому лікувати їх можна звичайними інгаляціями, знеболюючими і протинабряковими. Якщо симптоми не покращуються протягом тижня, або ж синусит тривожить вас кілька разів на рік, то в цьому випадку лікар може виписати антибіотики, тому що мова може йти про вторинну бактеріальну інфекцію.

Очні інфекції

Помірні очні інфекції з деякою кількістю почервоніння і мінімальним дискомфортом лікуються різними антибактеріальними краплями. Вони не вбивають самі бактерії, але уповільнюють їх зростання, і організм сам справляється з інфекцією. При більш важких симптомах будуть потрібні антибіотики.

Вушні інфекції

Як і у випадку з очними, при помірних вушних інфекціях антибіотики не потрібні. Якщо до симптомів додається висока температура і блювота, які не проходять більше трьох днів, то доцільно застосовувати антибіотикамоксицилін або інший, виписаний лікарем.

Інфекції сечової системи

При деякому печінні під час сечовипускання і частих позивах в туалет неприємні симптоми може допомогти видалити 250-500 мл журавлинного соку щодня. Цей сік не дає бактеріям приставати до стінки сечового міхура. Лікарський препарат цистопурин і йому подібні пригнічують ріст бактерій. Але якщо до зазначених вище симптомів приєднуються біль у спині і боках, а також температура, то інфекція, ймовірно, вже перейшла на нирки. У цьому випадку прийом антибіотиків необхідний.

Інфекції шкіри

У деяких дітей регулярно спостерігається імпетиго — заразна шкірна хвороба, що викликається стрептококами і стафілококами. Антибіотики не можуть позбавити малюків від бактерій повністю, так як мікроорганізми створюють колонії в носі, перебувають в сплячому стані на рушниках, простирадлах і дверних ручках. Креми з перекисом водню показали хорошу ефективність в даному випадку, діючи в якості стерилізатора. Крім того антибіотики не слід приймати і при грибкових захворюваннях шкіри. В інших випадках мазь з антибіотиками (наприклад, фуцидін) буває дуже ефективною при імпетиго.

До списку новин