загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Від здоров’я кишечника залежить тривалість життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ні для кого не секрет, що від здоров’я та чистоти кишечника людини залежить її  імунітет та довголіття. З роками в нашому організмі зростає кількість бактерій, з'являються ознаки окисного стресу, запалення, неправильної роботи імунної системи, а це загрожує запальними захворюваннями.

Роль кишечника в процесі внутрішньої переробки їжі часто недооцінюється. Але ставитися до свого кишечнику потрібно дуже уважно, з’ясовуючи причину збоїв в його роботі в обов’язковому порядку. Значущість цього органу для людини може бути обумовлена низкою причин.

Чому наш настрій залежить про роботи кишечника

По-перше, як би це не було дивно, але від кишечника залежить настрій людини. Щоб була можливість отримувати енергію, яка так необхідна для нормального функціонування і підтримки життя, тіло потребує різних поживних елементах. Їх воно отримує через їжу. Потреба в поживних елементах також обумовлена тим, що організм повинен виробляти оптимальну кількість і якість гормонів. Тільки за такої умови якість життя буде на належному рівні. Можна сказати, що організм повністю знаходиться під впливом гормонів, що виробляються ним же. У тому випадку, якщо вироблення якогось певного виду гормонів порушується, то всі інші гормони також перестають взаємодіяти між собою.

Таким чином, від поживної цінності споживаної їжі залежить якість гормонального балансу. Гормони — це ті речовини, від яких і залежить настрій людини. Тому прі не достатньому рівні переробки їжі кишечником гормонів виділяється менше і відбуваються збої в їх пропорційному співвідношенні. Це може привести до нестабільного і поганому настрою.

Крім того, якщо ви помічаєте погіршення власної пам’яті, то зазвичай в цих випадках організм потребує підвищеного вироблення гормону допаміну. Якщо ви відчуваєте апатію в романтичних стосунках, то найвірогідніше у вас недолік гормону тестостерону. Якщо жінка відчуває невпевненість з приводу своєї зовнішності, то в цьому випадку їй потрібно підвищити рівень гормону естрогену і знизити вміст гормону прогестерону. Як видно з вище сказаного, бідні щодо поживних речовин продукти здатні приводити до поганого настрою у людини.

Імунітет і стан кишечника

У деякому роді кишечник здатний управляти імунною системою людини. Кишечник містить в собі елементи, від яких на шістдесят відсотків залежить стан всієї імунної системи організму. У кишечнику є безліч бактерій. Одні з них є продуктами розпаду їжі і відносяться до шкідливих. Інші ж, навпаки, дуже корисні, наприклад такі, як кисломолочні бактерії. Шкідливі і корисні бактерії однаково важливі для кишечника, щоб у ньому була можливість створення оптимальної мікрофлори. При нестачі корисних бактерій, кишечник не зможе якісно засвоїти навіть дуже корисну їжу. Це побічно впливає на стан всього організму. Оскільки в результаті кожна клітина тіла отримує енергію та харчування з тієї їжі, яку вживає людина.

При виникненні дисбалансу бактерій в кишечнику можна харчуватися виключно корисною їжею, але при цьому людина все одно буде відчувати погіршення самопочуття і зниження загального рівня енергії.

Больові сигнали про неправильне харчування

Кишечник в деякому роді здатний брати контроль над хворобами і болями людини. Та їжа, яка потрапляє в нього, прямо впливає на виникаючі в тілі відчуття. Якщо флора кишечника досить бідна, то це призводить до виникнення непереносимості ряду речовин і алергії. Ці два явища можуть бути виражені у виникненні різних больових відчуттів у всьому тілі. Найчастіше при цьому виникають болі в суглобах, головні болі, спучування, газоутворення, м’язові болі. Може погіршитися пам’ять і виникнути порушення в розумових процесах. Всі ці процеси можуть бути викликані споживанням якогось одного конкретного продукту. Щоб усунути такі небажані симптоми, згадайте, що ви їли останнім часом і не вживайте більше таку їжу.

Алергія народжується в кишечнику

Алергічну реакцію здатні викликати лактоза, клейковина. Вони потрапляють в організм разом з молочними продуктами, пшеничним хлібом і борошном, а також з горіхами. У багатьох людей спостерігається негативна реакція організму на спаржу. При перших підозрах на харчову непереносимість конкретного продукту повністю виключіть його з ужитку. З’ясувавши, який саме продукт викликає у вас нездужання, можна прийняти "рятівні" заходів до належному функціонуванню кишечника.

Але якщо запустити алергію або непереносимість ряду продуктів, то вони можуть трансформуватися у хронічні форми. Це в свою чергу сильно погіршує стан імунітету.

Якість сну

У ряді випадків якісна робота кишечника впливає на тривалість і глибину сну. Прийом їжі пізно ввечері менш, ніж за півгодини до сну призводить до перевантаження організму додатковими завданнями травлення.

Ви ніби змушуєте власний організм працювати при посиленій витраті енергії. Безумовно, це відволікає вас від швидкого і легкого засипання. Навіть, якщо сон настане, на ранок ви прокинетеся не надто активним, як це було б, якби ви дотримувалися грамотного режиму. Окремі види продуктів взагалі протипоказані перед сном. До них відносяться всі кофеїновмісні продукти і важка їжа.

Розумові здібності

Робота кишечника здатна впливати на концентрацію і увагу людини. Неможливість людини сконцентруватися виникає внаслідок споживання дуже великої кількості їжі. Це цілком закономірно, адже всі сили й енергія, у тому числі і мозку, витрачається на засвоєння надійшли в кишечник продуктів. Крім того деякі види продуктів не містять в собі ніякої енергетичної цінності. Це означає, що вони не дають енергію організму, а лише забирають її, змушуючи організм витрачати зусилля на їх перетравлення.

До списку новин