загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Покращуємо зір без операції: 7 способів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Регулярний зоровий контакт і шкідливі випромінювання негативним чином позначаються на зорі.

Корисні продукти

Правильне харчування є важливим фактором для здоров'я всього організму, не тільки для очей. Але є продукти, які подбають саме про зір, наприклад, чорниця і морква. У чорниці міститься велика кількість вітаміну С і антиоксидантів, котрі заспокоюють очі і сприяють швидкому відновленню клітин. Морква багата каротином - жиророзчинним елементом, що активізує роботу очей і знімає напругу.

Примочки з відварів і натуральні компреси

Перемогти втому і напругу очей допоможуть компреси з натуральних компонентів і примочки з відварів трав. В якості натуральних компонентів можна використовувати скибочки картоплі або пакетики використаного чаю, які прикладаються до закритих повік на п'ять хвилин. Настій з очанки, календули і волошок в рівних пропорціях знімуть запалення і втому. Робити примочки можна і з чайної заварки.

Гімнастика

Про користь гімнастики для очей не знають тільки глухі, так як сліпі про неї чули, але їм вона вже не допоможе. Вправи можна знайти в інтернеті і вибрати найбільш підходящі. Найпростіше - моргання протягом 30 секунд або виконання кругових рухів очима.

Пальмінг

Назва цієї вправи звучить вельми незвично, але насправді це дуже простий і ефективний спосіб допомогти очам не тільки відпочити, а й відновити сили для подальшої роботи. Також пальмінг допомагає попередити короткозорість. Все, що потрібно зробити, це сісти, розслабитися, закрити очі, прикрити їх долонями так, щоб до зіниці не надходило світло, і посидіти в такому положенні близько п'яти хвилин. Цього буде достатньо для відпочинку не тільки очам, а й головного мозку. Виконуйте вправу при перших ознаках втоми очей.

Вправа «завіса»

Потріть руки і закрийте очі теплими долонями. Зробіть глибокий вдих і видих, які допоможуть розслабитися, і уявіть перед собою щось темне. Дане зорове зображення дозволить розсіяти світлові кола та образи, які виникатимуть у вас перед очима, що сигналізує про їх втому. Як варіант - можете уявити сіру завісу, яку подумки слід робити ще темнішою, доки вона не стане чорною. Приділіть вправі десять хвилин в день і повторюйте її щодня.

Сонце

Сонячне світло - це найкраще джерело світла, при якому сітківка ока працює максимально добре і правильно. Якщо ваші очі рідко бачать природне джерело світла, то вони від нього відвикають і при зустрічі з ним відчувають надмірне напруження. В результаті у вас навіть може з'явитися світлобоязнь. Щоб позбутися даної проблеми, слід почати приймати сонячні ванни, закриваючи очі на кілька секунд, а потім підставляти їх під сонячні промені, намагаючись розслабити, а після знову закривати.

Кисневий метод

Існує ще один спосіб розслабити очі - кисневий. Органам зору кисень потрібен для гарного кровообігу. Прикривши очі долонями, по черзі замружуйте їх і розслабляйте. Повторюйте вправу, доки не відчуєте приємну втому, після чого в тому ж положенні, не відкриваючи очей, попрацюйте головою, повертаючи її то вліво, то вправо, розслаблюючи м'язи і знижуючи напругу.

До списку новин