загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Експерти назвали шампуні та гелі для душу, що можуть викликати рак та алергію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вплив небезпечного компоненту на організм довели каліфорнійські вчені.

Шампуні, гелі для душу, піни для ванн та рідке мило, якими користуються українці, можуть викликати рак печінки та нирок.

Журналісти "Території обману" запропонували експертам протестувати популярну косметику і встановили, що популярні засоби гігієни, які містять небезпечний компонент Cocomide DEA, можуть викликати рак у людини.

Вчені довели небезпеку на пацюках. Тварин мили звичайної водою з додаванням лише цього небезпечного компоненту і невдовзі виявили у них ракові пухлини. Пізніше небезпечний компонент занесли у чорний список, а американські компанії зобов'язали попереджувати споживачів про ризики захворювання на рак. У Європі ж лише деякі країни визнали Cocomide DEA алергеном.

Втім, небезпечними є не тільки вказані засоби гігієни. Технолог з виробництва еко-косметики Юлія Гагаріна розкритикувала й іншу косметику, якою користуються українці. Найбільше претензій у експерта виникло до сонцезахисних кремів та косметики з хімічними УВ-фільтрами. Вони можуть викликати алергії та шкірні захворювання. Обираючи сонцезахисні засоби технолог радить віддавати перевагу кремам з вмістом оксиду цинку та діоксином титану.

У шампунях небезпечним є содиум лаурил сульфат, або просто SLS, який поступово знищує волосся. Споживачі, які миють голову таким шампунем, можуть страждати від ламкості волосся чи дерматиту. Такі шампуні часто сильно піняться. Ще одним шкідливим компонентом у цьому засобі гігієни є силікон. Він робить навіть з шикарного волосся "пилосос", притягуючи смог, бруд та пил.

Небезпечні також дешеві червоні помади та рум'яна яскравого червоного кольору.

"Цей червоний колір дає свинець. Це все одно, що добровільно присмоктатись до вихлопної труби авто. Це ті самі важкі метали", - пояснила експерт.

Небезпеку декоративної косметики довела американська журналістка. Жінка місяць змивала косметику лише водою, тому частки хімії просто в'їдалися в її лице. Лише за 30 днів вона ніби постарішала на 10 років і почала страждати від низки шкірних захворювань.

До списку новин