загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зелений чай забезпечить благополучну старість

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди, які регулярно п'ють зелений чай, забезпечують собі тим самим здорову і активну старість - вважають вчені з Японії.

Велике дослідження, проведене серед людей старшого та похилого віку, показало, що зелений чай знижує ризик травм в похилому віці. У дослідженні взяло участь майже 14 000 чоловіків і жінок у віці 65 років і старше. Автори роботи з Вищої школи медицини університету Тохоку (Tohoku University Graduate School of Medicine) виявили, що люди, які регулярно пили зелений чай, були найменш схильні до розвитку такого стану, як функціональна інвалідність. Функціональна інвалідність - звичайний супутник старіння, який означає нездатність заробляти собі на життя, обслуговувати в побуті та втрата незалежності.

У дослідженні японських фахівців майже 13% дорослих, які пили менше чашки зеленого чаю в день, протягом 3 років показали перші ознаки функціональної інвалідності. У той же час більше 7% людей, які випивали не менше 5 чашок чаю в день, залишалися активними і незалежними від сторонньої допомоги. Вони також були більш соціально активними, мали більше друзів, тісніше спілкувалися з сім'єю і дотримувалися більш здорової дієти.

Зелений чай містить певні антиоксиданти, зокрема, з'єднання, відоме як EGCG, яке запобігає ушкодженню клітин. У той же час чай і його екстракт містять кофеїн, який деяким людям рекомендовано уникати. Зелений чай також містить невелику кількість вітаміну К: це означає, що він може порушити дію ліків, які запобігають згортанню крові. Так як багато літніх людей приймають одночасно кілька препаратів, доцільно порадитися зі своїм лікарем, перш ніж використовувати зелений чай у якості тоніка.

До списку новин