загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Настоянки від різних недуг

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Настоянка – це алкогольний напій, який отримують в процесі холодного настоювання різних трав, спецій, прянощів на спиртовому розчині, в результаті чого цей розчин насичується ароматичними речовинами. Такий спосіб забезпечує максимальне збереження цілющих властивостей напою, виключаючи подальшу його термічну, хімічну чи будь-яку іншу обробку. Для виготовлення настоянки використовуються свіжі або висушені рослини. Цю сировину витримують у спиртовому розчині до тих пір, поки всі ефірні масла і біологічно активні речовини із рослин розчиняться в спирті. При настоюванні сировину періодично зціджують. Після чого, розчин знову заливають і збовтують. Тривалість приготування настоянки залежить від виду сировини і температурного режиму. Період настоювання, як правило, відбувається впродовж 3-5 тижнів при температурі 18-24°C у затемненому місці. Використовуючи для настоювання „сирі” трави, варто помістити їх в темну пляшку чи банку не більше як на 2-3 доби.

ХМЕЛЕВА НАСТОЯНКА

Компоненти: 25 г шишок хмелю, 100 мл 70% спирту або 200 мл горілки. Спосіб приготування. Подрібнені шишки хмелю залити спиртом або горілкою, настояти протягом 10 днів. Застосування. Настоянку хмелю вживають по 10—15 крапель на день за циститу, холециститу, порушення обміну речовин. Її також використовують як болезаспокійливий засіб за радикуліту, втираючи у хворі місця.

ПРОТИГЕМОРОЙНА НАСТОЯНКА

Компоненти: кора калини, горілка. Спосіб приготування. Кору калини заготовляють рано навесні до появи на кущі перших листочків. Суху кору подрібнюють і заливають горілкою у співвідношенні 1:1. Застосування. Настоянку приймають по 20—40 крапель 2—3 рази на день перед їдою за геморою й маткових кровотеч.

ПРОТИЗАПАЛЬНА НАСТОЯНКА

Компоненти: 25 г квіток нагідок, 100 мл спирту або 200 мл горілки. Спосіб приготування. Квіти нагідок залити спиртом або горілкою, настояти 2 тижні. Застосування. Перед уживанням настоянку календули розводять водою (1 ч. л. настоянки на 1—2 склянки води). Застосовують за ангіни, для примочок і обробки всіляких ран та виразок. Крім того, для профілактики й лікування запальних процесів слизової оболонки ротової порожнини рекомендуються щоденні полоскання спиртовою настоянкою календули. Для більшого ефекту полоскання можна супроводжувати масажем ясен.

БЕРЕЗОВА НАСТОЯНКА

Компоненти: 50 г березових бруньок, 0,5 л горілки. Спосіб приготування. Березові бруньки заливають горілкою, настоюють протягом 10 діб. Застосування. Приймають по 1 чайній ложці, запиваючи настоянку водою, тричі на день за 15—20 хвилин до їди за захворювань печінки, гострого ревматизму, подагри, болю в суглобах і частих судом. Крім того, настоянку використовують як болезаспокійливий засіб, змащуючи нею забиті частини тіла або рани. Настоянку бруньок, розведену водою 1:10, втирають у шкіру голови для зміцнення волосся.

НАСТОЯНКА ГЛОДУ

Компоненти: 10 г квіток глоду, 100 мл 70% спирту або горілки. Спосіб приготування. Квіти глоду залити спиртом або горілкою, настояти 10 днів, профільтрувати, зберігати в темному скляному посуді. Застосування. Приймати по 20—30 крапель із водою тричі на день за 30 хв до їди за функціонального розладу серцевої діяльності, серцевої слабкості, ангіоневрозів, безсоння в серцевих хворих, гіпертиреозу з тахікардією, початкових форм гіпертонічної хвороби, атеросклерозу. Настоянка глоду знижує збудливість центральної нервової системи, тонізує серцевий м’яз, посилює коронарний мозковий кровообіг, усуває аритмію й тахікардію, знижує кров’яний тиск, задишку. Курс лікування — 20—30 днів.

НАСТОЯНКА ІМБИРНОГО КОРЕНЯ

Компоненти: 400—500 г кореня імбиру (продається в супермаркетах і на базарі), 700—1000 мл горілки. Спосіб приготування. Корінь імбиру обчистити або ретельно вимити, натерти на великій тертці, засипати в пляшку й залити горілкою. Настояти 15 днів у теплому місці, краще на сонці, періодично збовтуючи. Процідити, дати відстоятися. Застосування. Настоянку п’ють двічі на день по 1 ч. л. на півсклянки води після їди для лікування бронхіальної астми. Бажано під час лікування не вживати багато м’яса. Крім того, ноги потрібно тримати в теплі. Для поліпшення ослабленого зору потрібно щодня випивати по 30—50 мл настоянки.

Любов ДУДЧЕНКО, кандидат біологічних наук

До списку новин