загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вітіліго. Лікування народними методами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вітиліго - захворювання, що характеризується розвитком на шкірі плям білого кольору.

Офіційна медицина з успіхом застосовує в лікуванні завись мікроелементів у воді з додаванням вітамінів А та Е. Ця композиція містить по 40 мл 25% водного розчину «Неоселену» та водної суспензії 0,5% окису цинку, 30 мл 0,2% розчину сульфату міді , 10 крапель вітаміну Е і 1000 мл 0,1% водної суспензії кремнію. Приймають цю суміш по 1 ст. л. 1 раз на день під час їди, запиваючи склянкою будь-якої рідини. Курс лікування - 10 днів.

Народна медицина рекомендує лікарські рослини, за допомогою яких потрібно активізувати утворення пігменту в білих плямах. З цією метою я застосовую лікарські збори, наприклад: змішати по 0,5 ст. л. подрібнених трав звіробою, материнки й череди, квіток календули й ромашки, листя шавлії та кропиви. Залити суміш у термосі 2 л окропу, настояти 12 годин. Процідити й пити по 0,5 склянки двічі на день до їди.

Крім цього, змішайте у співвідношенні 1:1 аптечні настоянки аралії та валеріани. Приймати по 1 ст. л. двічі на день до їди.

Відомі випадки вилікування від вітиліго за допомогою горічника кримського: 2 ст. л. порошку з трави рослини залити 0,5 л окропу, настояти 12 годин, процідити й пити по 3 ст. л. 3-4 рази на день до їди.

Періодично хворим на вітиліго треба обмивати обличчя й тіло теплим настоєм свіжого кореня хрону (30 г подрібнених коренів залити 1 л окропу й настояти 2 години).

Для якнайшвидшого досягнення результату прийом препаратів краще поєднувати з опроміненням шкіри ультрафіолетовим світлом і кварцом. Курс опромінення - 15 сеансів. За 2 години до початку цих процедур раджу протирати депігментовані ділянки шкіри настоянкою звіробою та приймати вітаміни групи B.

Через 2 місяці зробити перерву на 3-4 тижні, а потім процедури повторити. Зазвичай після двох курсів з’являються пігментні вкраплення. У половини хворих уражена вітиліго шкіра набувала природного кольору після 6 лікувальних курсів.

Під час лікування рекомендую їсти у великій кількості капусту білоголовкову, моркву, буряки й абрикоси.

Споконвіку лікували в народі вітиліго ряскою. Цей рецепт рекомендую застосовувати після тритижневої перерви по закінченні першого курсу.

Одну склянку сушеної ряски заливають 1 л якісної горілки й настоюють 3 дні на світлі. Після цього протягом 4 тижнів настоюють у темному місці. Проціджують і приймають по краплях у чарці води тричі на день до їди. Першого тижня п’ють по 20 крапель на прийом, другого - по 30, а третього - по 40. Із четвертого тижня й до закінчення всієї настоянки приймають по 50 крапель за раз.

Фітотерапія вітиліго не має побічних явищ, але для дітей лікувальні дози мають становити третю частину дози для дорослих.

Дітям і підліткам через день у вечірній час показані мікроклізми з настоєм трави полину та квіток пижма. Для приготування настою змішують по 0,5 ст. л. трави полину й квіток пижма, заливають 0,5 склянки окропу і роблять клізму. Курс - 5 процедур. Після 3 тижнів перерви повторюють.

Можна приготувати цілющу мазь: подрібнити й перемішати по 0,5 ст. л. сірки, меду, мідного купоросу й оцтової есенції, 1 ст. л. березового дьогтю, чверть 1 ст. л. бджолиного воску і 2 ст. л. соняшникової нерафінованої олії, витримати суміш 15 хвилин на водяній бані. Готову мазь наносити тонким шаром.

У хворих на вітиліго також недостатньо в організмі вітаміну С. Тому настійно рекомендую збагачувати раціон продуктами, що містять мідь (наприклад, печінка тріски), морепродуктами, грибами, ананасами, бананами, вишнями, малиною, листовими овочами й бобовими. Дуже потрібні продукти, що містять тирозин. До них належать квасоля, гарбузове насіння, а також продукти, що містять одночасно залізо, мідь і цинк, тобто петрушка, корінь селери, плоди інжиру, абрикоси, груші, ожина, малина, вишні, волоські горіхи, дині, гречані, пшоняні та ячні крупи.

В’ячеслав ВАРНАВСЬКИЙ, лікар, фітотерапевт

До списку новин