загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікувальні ванни від застуди: три рецепти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лікувальні ванни при респіраторних захворюваннях можуть позитивно вплинути на організм, зміцнюючи імунітет і знищуючи бактерії

Нині у вільному продажі є ефірні масла, які мають сильну антивірусну дію. До них відносяться масло бергамоту, ревенсару, мануки, чайного дерева.

Варто згадати про дуже ефективний засіб при застуді - парові інгаляції. Принцип дії у них такий: гарячий пар звільняє переповнені слизові оболонки і вбиває бактерії. Пар у даному випадку дуже згубний для вірусів. Використовувані масла при цій процедурі посилюють лікувальну дію пару. Інгаляції з використанням олії лаванди рекомендується робити перед сном. Вони заспокоюють нервову систему і добре сприяють швидкому засипанню. Ще більший ефект матиме використання масла лаванди із додаванням олії майорану.

Як відомо, простудні захворювання характеризуються головним болем і лихоманкою. При прийнятті ванни із майораном вщухає головний біль, зменшується лихоманка. Дієвим засобом від кашлю є олія лаванди. Для ефективного лікування її досить просто розпорошити по кімнаті. Чудово допомагають при застуді олія евкаліпта, найолі.

При приготуванні лікувальних ванн рекомендується використовувати траву м'яти, валеріани, полину, деревію, шавлії, листя берези, дуба, паростки і хвою сосни, квітки ромашки. Для лікування цілком підійде 1-2 компонента, але відвар, у який входить від 4 до 5 рослин, матиме більш ефективний результат. Лікувальна ванна готується таким чином: 300-400 грамів рослин заливається 10 л крутого окропу. Потім зілля має настоятися близько години і його можна проціджувати і виливати у ванну.

Трав'яна ванна

Подрібніть м'яту перцеву, хвою сосни, кропиву, пустирник. Кожного компоненту потрібно взяти по 30 грамів. Залийте трави окропом, приблизно двома літрами і поставте кип'ятитися на слабкому вогні. Варіть протягом півгодини, обсяг повинен зменшитися на одну третину. Потім відвар процідіть, і вилийте у ванну з водою. Оптимальна температура трав'яної ванни - близько 40 градусів. Починати приймати ванну краще з температурою 30 градусів, потім поступово слід довести її до температури 40 градусів. Рекомендована тривалість перебування у ванні - 20 хвилин. Корисно після прийняття ванни загорнутися у простирадло, накритися ковдрою і випити чаю з малиною.

Гірчична ванна для ніг

Гірчичні ванни для ніг при застуді дають оздоровлюючий ефект. Для приготування гірчичної ванни вам буде потрібно 250-400 грамів гірчичного порошку. Його слід розвести з теплою водою до консистенції сметани. Отриману масу влийте до миски з гарячою водою і добре розмішайте. Парьте ноги у гірчичній ванні не більше 6 хвилин. Після прийому ванни помийте ноги і ляжте до теплого ліжка, добре загорнувшись у ковдру.

Лимонно-медова ванна

Подрібніть 7 лимонів разом зі шкіркою. Отриману суміш помістіть до ємкості, і залийте гарячою водою. Нехай постоїть дві-три години. Потім сік лимонів злити до гарячої ванни. М'якоть і шкірку, що залишилися, покладіть до марлевого мішечка і занурте його у воду. Потім слід додати у ванну мед, попередньо розчинивши його в теплій воді (100 грамів меду на 100 мл води). Рекомендована періодичність прийому лимонно-медової ванни - два рази на тиждень по 15-20 хвилин, бажано перед сном.

Пам'ятайте, що при поганому самопочутті та високій температурі приймати лікувальні ванни категорично забороняється.

До списку новин